Tillbaka

Sjuksköterska akutmottagningen

Referensnummer AS30/2020
Sista ansökan 2021-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På akutmottagningen möter vi människor i livsavgörande ögonblick. I vårt dagliga arbete ligger fokus på att bedöma och vårda patienter som söker akut hjälp. Är du intresserad av en karriär inom ett brett område, där du personligen kommer att utvecklas i din roll som sjuksköterska, då ska du arbeta på akutmottagningen.

Ditt uppdrag


Här kommer du att arbeta i vårdteam tillsammans med läkare och undersköterskor. Ni bedömer och behandlar patienter i alla åldrar med ett brett spektrum av sjukdomar och tillstånd. Dina första fem veckor består av introduktion. Under introduktionen varvas teori med praktiskt, patientnära arbete. Under inskolningen kommer du även att ha introduktionspass tillsammans med en av våra kliniska handledare. Ni kommer tillsammans ha ansvar för ett mindre antal patienter, eller öva att hantera speciella moment rörande den akuta patienten. När du arbetat en tid kommer du efter intern vidareutbildning och dubbelgång, skolas in i nya arbetsuppgifter. Våra utbildningssköterskor, utbildningsundersköterskor och instruktörer ser till att du får kontinuerlig fortbildning och utbildning som exempelvis ATSS (Akut Trauma Sjukvård för Sjuksköterskor), AMLS (Advanced Medical Life Support) samt avancerad HLR för både barn och vuxna.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som uppskattar utmaningar och ett arbete med varierade uppgifter och tempoväxlingar. Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med två års erfarenhet inom yrket. Meriterande om du tidigare arbetat inom akutsjukvård.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda både tidsbegränsade och tillsvidareanställningar. Tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Viktor Ekström, 018-611 92 75
Gruppchef Isabell Andersson 018-611 97 70
Gruppchef Elin Palmqvist 018-611 93 41
Facklig kontaktperson Vårdförbundet Rasmus Jonasson, 018-611 92 60

Läs gärna mer om vår verksamhet på www.akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningdatum. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.