Tillbaka

Psykolog till hörsel- och balansmottagningen

Referensnummer AS288/2021
Sista ansökan 2021-04-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet


Vårt verksamhetsområde har sedan 1980-talet bedrivit kognitiv beteendeterapi (KBT) och forskning för patienter med tinnitus, hyperakusis (ljudkänslighet) och andra öronproblem.

Ditt uppdrag


Som psykolog på hörsel- och balansmottagningen arbetar du framför allt med utredande samtal och KBT-behandling för patienter med besvär av tinnitus och/eller hyperakusis. Detta innefattar exempelvis riktade insatser gällande förhållningssätt till tinnitus, acceptansbaserade strategier, kognitiva strategier, avslappning, nedstämdhet, oro, sömn- och koncentrationsproblem samt exponering vid hyperakusis.

Våra behandlingsformer omfattar såväl grupp-, internet- som individuell KBT-behandling. Vi håller också informationsträffar/föreläsningar riktade till patienter och vårdpersonal.
Som psykolog på mottagningen får du regelbunden handledning av erfaren handledare.

Dina kvalifikationer


Du skall vara leg. psykolog med KBT-inriktning alternativt PTP-psykolog. Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet av beteendemedicin samt grupp- och internetbaserad behandling.

Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, personlig lämplighet samt förmåga att arbeta självständigt.

Vi erbjuder


En tidsbegränsad anställning (vikariat) under ett år, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Åsa Sahlberg: 018–611 53 11, asa.sahlberg@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.