Tillbaka

Sjuksköterska – patientkoordinator till transplantationsmottagningen

Referensnummer AS270/2021
Sista ansökan 2021-04-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för transplantationskirurgi är en del av verksamhetsområde kirurgi. Vi ansvarar för transplantation av njure, bukspottkörtel och insulinproducerande celler för invånarna i Uppland, Örebro, Västmanland, Sörmland, Gävleborg, Dalarna och Värmland. 85 % av våra patienter är utomlänspatienter. Transplantation med njure från levande njurdonator sker planerat och med organ från avliden donator när som året runt.

Ditt uppdrag


En av våra två patientkoordinatorer ska vara tjänstledig och vi söker nu en ersättare. Inför transplantation genomgår mottagare av organ en transplantationsutredning. Dessa utförs på hemorten men granskas hos oss. Personen vi söker kommer att koordinera dessa utredningar och fortlöpande uppdatera våra väntelistor. I arbetet ingår tät kontakt med mottagningar i regionen som är knutna till vår verksamhet. Vid uppsättning på väntelista träffar koordinator patienterna och har sedan under väntetiden fortlöpande kontakt med patienten. I uppdraget ingår inhämtande av data till flera kvalitetsregister vilket ibland kan innebära resor inom regionen några dagar i månaden.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har arbetat några år som sjuksköterska och vi ser gärna att du har erfarenhet av transplantationspatienter. Transplantation skiljer sig från annan kirurgisk verksamhet då den kräver komplex livsvarig medicinering och livsvarig uppföljning varför vi särskilt värdesätter kontinuitet hos våra medarbetare. Det är en fördel om du har haft någon typ av koordinatorsuppdrag där du har samordnat patienter. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska både i skrift och i tal och måste kunna arbeta självständigt och känna dig bekväm med att självständigt kunna lösa problem som uppstår. Vi ser gärna att du kommer med egna idéer som kan förbättra vår verksamhet och driva vår utveckling framåt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en visstidsanställning med möjlighet till fast anställning. Arbetstid helgfria vardagar. Tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse. Tillträde så snart som möjligt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Nicolina Wennergren, 018-611 46 68                                                         
Facklig kontaktperson Jenny Johansson, 018-611 46 65

Välkommen att läsa mer om vår verksamhet på www.akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi kommer att intervjua fortlöpande så därför ber vi dig att inte vänta med din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.