Tillbaka

Avdelningschef akutvårdsavdelning 30C (AVA) och medicinmottagningen

Referensnummer AS255/2021
Sista ansökan 2021-04-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområde Akutsjukvård och internmedicin har vi 6 olika enheter. AVA, medicinmottagningen, akutmottagning, internmedicins vårdavdelning 30E, akutsjukvårdens diagnostiskavdelning ADA samt akutsjukvårdens intermediärvårdsavdelning AIMA.
Den här tjänsten innebär att du kommer ha chefsansvar för AVA och medicinmottagningen. Dessa två enheter är lokaliserade på plan 5, ingång 30 Akademiska sjukhuset.

AVA har 15 vårdplatser och vi vårdar huvudsakligen patienter med akut sjukdom såsom hjärtsjukdom, kol, embolier, infektionssjukdomar mm. Vi behandlar patienter som kräver akutbehandling ett par dygn med övervakning och extra kontroller samt god omvårdnad. Övervakningsnivån på AVA är något högre än på en vanlig vårdavdelning då vi även vårdar patienter som behöver ha hjärtövervakning med telemetri (trådlös EKG-övervakning). Det pågår ett arbete för att på sikt kunna öka vårdnivån på AVA. Många startar sin yrkeskarriär på AVA varför gruppen består av många nyutexaminerade sjuksköterskor och undersköterskor. Här finns ett stort intresse att arbeta personcentrerat och att göra patienten delaktig i vården tillsammans med andra yrkesgrupper som fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist, apotekare samt läkare.

Medicinmottagningen är en liten verksamhet som har öppet måndag-fredag dagtid. Här bedriver vi både akut- och planerad verksamhet och är specialiserade på hypertoni, koagulationsutredningar, proppbildning i de djupa venerna och lungemboli. Utöver detta ansvarar mottagningen även för det standardiserade vårdförloppet (SVF) - allvarliga ospecifika symtom som kan bero på cancer.  Med kvalitet i fokus strävar vi efter att ge varje patient ett professionellt bemötande och omhändertagande. Vi arbetar också med att förbättra patientens väg genom sjukvården genom att avlasta akutmottagningen och vårdavdelningarna. Här arbetar erfarna sjuksköterskor, läkare och avdelningssekreterare i ett nära samarbete. 

Ditt uppdrag


Uppdraget som avdelningschef innebär ett nära samarbete med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvariga läkare samt övriga avdelningschefer inom verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du har ansvar för medarbetarna, arbetsmiljö, patientsäkerhet, kvalitet samt ett ekonomiskt ansvar för avdelningen och mottagningen.
Ditt uppdrag kommer till stor del bestå av att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten på AVA och medicinmottagningen. Vi värderar god samarbetsförmåga med samtliga personalkategorier.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller dig med annan relevant bakgrund. Du bör ha aktuell erfarenhet från den somatiska slutenvården.

Din kompetens


Som person är du handlingskraftig, lyhörd och empatisk och du är duktig på att samarbeta med samtliga personalkategorier. För att lyckas bör du ha lätt att samarbeta och skapa delaktighet och engagemang för både kollegor och patienter. Du är tydlig och konsekvent i ditt sätt att led och fördela arbetet, du ser och tar tillvara på alla medarbetares kompetens och ditt ledarskap präglas av öppen och rak kommunikation. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef på tre år och en tillsvidare anställning som sjuksköterska. Lön och tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef, Anette Skoglund, 018-611 11 64.
HR-partner, Linnéa Lindroth, 018-617 09 87.
Fackliga organisationer nås via växeln, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.