Tillbaka

Sjuksköterska till barnakuten

Referensnummer AS62/2021
Sista ansökan 2021-03-16
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På barnakuten tar vi emot och behandlar barn och ungdomar med akuta medicinska, ortopediska och kirurgiska sjukdomar och skador i åldern 0-18 år. Vår verksamhet är öppen dygnet runt och patientantalet och intensiteten i arbetet varierar från dag till dag. Barnakuten är en del av sektionen för akut barnsjukvård där barnakutvårdsavdelningen 95E och avdelningen för specialiserad pediatrik också ingår. Alla enheterna ligger i mycket nära anslutning till varandra.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska på Barnakuten arbetar du i team tillsammans med andra sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Arbetet innebär sedvanliga arbetsuppgifter för sjuksköterska på akutmottagning för barn och bjuder på stor omväxling avseende svårighetsgrad, innehåll och tempo. Våra patienter kommer gåendes och med ambulans och vi tar ofta emot patienter som kräver ett omedelbart, akut omhändertagande på akutrum. Alla patienter triageras enligt RETTS-P. Arbetsdagen på Barnakuten består av många möten med våra patienter och deras familjer och eftersom patienternas sjukdomstillstånd snabbt kan förändras, blir arbetet både omväxlande och utmanande och det ställer krav på förmågan att bedöma och prioritera.  

Din inskolning är strukturerad och sker på Barnakuten av erfarna kollegor. Till stöd i ditt dagliga arbete finns även en erfaren kollega i form av en teamledare samt våra gruppchefer, som regelbundet arbetar i vården. Vi har dagligen gemensam reflektion efter arbetspassens slut och återkoppling efter svåra patientfall.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med mångårig erfarenhet. Specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom samt tidigare erfarenhet av barnsjukvård eller akutsjukvård/akutmottagning är mycket meriterande.

Din kompetens


Du har ett stort intresse för barnsjukvård och tycker att akutsjukvård är spännande. Du har lätt för att prioritera och hålla många bollar i luften Du är trygg i din roll som sjuksköterska och har en vilja att vara med och utveckla verksamheten.

Vi erbjuder


Vi kan just nu erbjuda en tjänst för tillsvidareanställning eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd med förmånlig poängmodell vilket medför både en signifikant arbetstidsförkortning och ekonomisk ersättning. För mer information om vad modellen innebär eller andra frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Kristina Lundberg, 018-6111395, kristina.lundberg@akademiska.se.
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering kommer att göras fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.