Tillbaka

Arbetsterapeut inom neurologisk verksamhet

Referensnummer AS202/2021
Sista ansökan 2021-03-21
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Arbetsterapeuterna på Akademiska Sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. Som arbetsterapeut får du möta människor i många olika situationer och du kan räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt.

Vi anpassar vår introduktion efter dina förutsättningar, för att du ska komma in i ditt arbete på ett bra sätt. Varje år görs sedan en individuell kompetensplan tillsammans med din närmaste chef. Kunskapsutveckling sker också genom professionsmöten där arbetsterapeuter utbyter kunskap och erfarenhet med varandra, samt genom våra olika nätverk och tvärprofessionella möten.

Ditt uppdrag


Du kommer huvudsakligen ha din placering inom neurologi, på neurologavdelning 85D med tillhörande team. På avdelningen arbetar flera arbetsterapeuter vilket möjliggör kollegialt utbyte och stöd. Grunden för arbetssättet är arbete i multiprofessionella team utifrån helhetssyn på patienten. Tillsammans arbetar teamet för att få en helhetsbild av patienten och ge professionell vård och bemötande.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen innebära bedömning och utredning av neurologiska sjukdomar och tillstånd. Du bedömer bland annat P-ADL, I-ADL, handfunktion och kognition. Din bedömning tydliggör patientens aktivitetsförmåga och insatsbehov som du sedan förmedlar till det multiprofessionella teamet samt vid behov till arbetsterapeut i kommun eller annan vårdenhet. Utprovning av hjälpmedel kommer också vara en del av dina arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser det som meriterande om du har klinisk erfarenhet av arbete inom neurologi och/eller kunskap om kognition samt erfarenhet av teamarbete. Vi ser det även meriterande om du har erfarenhet av att handleda studenter.

Arbetet innebär nära kontakt mellan patient och personal vilket ställer krav på gott bemötande, flexibilitet, en väl utvecklad samarbetsförmåga och organisationsförmåga. Vi tror att du har en förmåga att kunna prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter.
I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgrad 100 %. Tillträde 2021-04-01 eller enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Elisabeth Belin telefon 018-611 53 28, elisabeth.belin@akademiska.se
Gruppchef Annelie Berthén, 018-617 14 88, annelie.berthen@akademiska.se
Gruppchef Anna Wångersjö, 018-617 14 89, anna.wangersjo@akademiska.se
Facklig företrädare sveriges arbetsterapeuter nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.