Tillbaka

Sjuksköterska till psykiatrisk mottagning i Enköping

Referensnummer AS199/2021
Sista ansökan 2021-03-21
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde psykiatri i Uppsala har under våren 2018 startat upp en samlad psykiatrisk mottagning i Enköping där alla specialiteter finns samlade under ett tak. Ett Barn- och ungdomspsykiatriskt team har etablerats som en del av den redan befintliga mottagningen.

Den vuxenpsykiatriska verksamheten är en allmänpsykiatrisk mottagning och inkluderar vård för personer med affektiva-, neuropsykiatriska-, psykos- och beroendediagnoser. Verksamheten präglas av hög kompetens, god tillgänglighet, flexibilitet, samarbetsvilja och arbetsglädje. Enköping har bra kommunikationsmöjligheter med både Stockholm och Västerås, mottagningen är belägen i ljusa lokaler på gångavstånd från resecentrum.

Vi är i ett spännande förändringsskede då Bålsta psykiatrimottagning till årsskiftet kommer att flytta och slås samman med psykiatrimottagningen i Enköping. I samband med flytten kommer mottagningen även byta namn till Håbo- Enköpings psykiatrimottagning. Inför flytten kommer vi arbeta mycket med att utveckla organisation, omvårdnads- och vårdprocesser för att kunna erbjuda det bästa möjliga vårdutbudet för de personer som behandlas hos oss.

Ditt uppdrag


Till den vuxenpsykiatriska delen av den samlade psykiatriska mottagning söker vi nu en sjuksköterska som vill arbeta självständigt med omvårdnad inom denna vårdkontext. Som sjuksköterska vid mottagningen företräder du omvårdnadsperspektivet i teamet, som förutom sjuksköterskor består av läkare, kuratorer, psykologer, skötare och arbetsterapeut.

 Du arbetar med omvårdnadsprocessens samtliga steg: bedömningar, analys av omvårdnadsbehov, formulering av omvårdnadsproblem, samt tar i samråd med patienten beslut om omvårdnadsmål och hälsofrämjande och/eller hälsobevarande åtgärder utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. I tjänsten ingår också omvårdnad i form av läkemedelsadministration, provtagning och vissa medicinska bedömningar. Du arbetar även med sjuksköterskans kärnkompetenser så som förbättringsarbete och utveckling av evidensbaserade arbetssätt. Du samverkar i teamet utifrån din kompetens inom omvårdnad.

I teamarbetet finns möjlighet till fördjupning och specialisering. Du medverkar i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i forsknings- och utvecklingsarbete.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet från både psykiatrisk öppen- och heldygnsvård.

Din kompetens


Som person är du driven, yrkesstolt och har god samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta självständigt och har en hög ambitionsnivå avseende professionellt ansvarstagande. Du trivs med att arbeta interprofessionellt och tar ansvar för att vara vetenskapligt uppdaterad inom ditt fält.  Vid tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Förutom en tillsvidaretjänst på 100 %, erbjuder vi en nytänkande arbetsplats, där omvårdnad står i fokus. Tid finns avsatt för kompetensutveckling. Tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas ut

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Kontakta Avdelningschef Kristiina Lundgren tel. 018-617 22 84
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.