Tillbaka

Biomedicinsk analytiker vikariat på Cellulär immunologi - Stamcellslab

Referensnummer AS179/2021
Sista ansökan 2021-03-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi söker en BMA för ett vikariat på Cellulär immunologi - Stamcellslab

Vår verksamhet


Cellulär immunologi är en del av Klinisk immunologi och transfusionsmedicin på Akademiska Laboratoriet. Vi arbetar för patienter som behöver transplantationer av organ eller stamceller. Våra patienter har svåra sjukdomar som exempelvis cancer, diabetes och njursjukdomar. Vi tar bland annat hand om stamcellskördar, isolerar langerhanska ö-celler, samt gör vävnadstypningar inför organtransplantationer. Vi behöver nu förstärkning till vårt stamcellslab där vi idag är fyra personer.

Ditt uppdrag


Dina arbetsuppgifter som biomedicinsk analytiker hos oss kan till exempel vara att
  • Ta hand om och frysa ner stamceller i renrum
  • Gå till hematologavdelningen för att hjälpa till vid transplantation av stamceller
  • Analysera prover med flödescytometri
  • Rena fram celler till någon av de kliniska studier vi deltar i
  • Få egna specialprojekt, allt från partikelmätning i renrum, beställningar, valideringar till dokumenthantering

På stamcellslab är mycket av arbetet ett hantverk och det sker till stor del i renrum. Nedfrysta stamceller förvaras i kvävekärl i väntan på transplantation. Då renrummet och kvävetankarna är en del av våra arbetsredskap har vi även ansvar för kvalitetskontroller, övervakning och underhåll av dem. Stamcellspatienter och flödesprover kommer från hela Mellansverige så ett nära samarbete med avdelningar på sjukhuset och regionen är vår vardag.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetenser. Talar och skriver svenska flytande. Vi ser det som meriterande om du:
  • Har vana från att arbeta med celler i steril miljö.
  • Har vana av att arbeta i renrum.
  • Har erfarenhet av flödescytometri
  • Trivs med hantverksmässigt labbande.

Din kompetens


Utöver ovanstående så behöver du också för denna tjänst vara driftig, självgående och prestigelös. Vara bra på att samarbeta och bidra till ett positivt arbetsklimat. I ditt arbete behöver du vara noggrann och ansvarstagande, samt ha förmåga att självständigt planera och genomföra ditt arbete. Planen för arbetsdagen kan snabbt förändras hos oss likväl som ett oplanerat kvällsjobb kan dyka upp.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat på heltid med tillträde snarast. Anställningen sträcker sig till 31 december 2021 men kan komma att förlängas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena Wehlin, 018-611 3634
Processansvarig BMA Ewa C Jansson, 018-611 4183

Fackliga kontaktpersoner
Hillevi Henryson, Naturvetarna, tel.  018-611 4188
Emelie Granath, Vårdförbundet, tel. 018-611 4188

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.