Tillbaka

Farmaceut till läkemedelsberedningen

Referensnummer AS177/2021
Sista ansökan 2021-03-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Region Uppsala bedriver sedan 1 februari 2019 läkemedelsberedning i egen regi på Akademiska sjukhuset i nya renrumslokaler på två beredningsenheter speciellt byggda för ändamålet, Centrala beredningsenheten och Radiofarmaceutiska beredningsenheten. På Centrala beredningsenheten bereder vi cytostatika och övriga aseptiska läkemedel till sjukhusets avdelningar. På Radiofarmaceutiska beredningsenheten sker radiofarmakaberedning både för terapi och diagnostik. Vi söker nu en beredningsfarmaceut för ett sommarvikariat.

Ditt uppdrag


Huvudsaklig arbetsuppgift är beredning av cytostatika och övriga aseptiska beredningar i säkerhetsbänk placerad i B-klassad lokal. Om du har erfarenhet av radiofarmakaberedning så kommer även det att kunna bli aktuellt.

Hos oss får du arbeta i ett positivt gäng som kännetecknas av gott samarbete, hög kompetens, flexibilitet och ansvarstagande, med patientens bästa i fokus. Vi är en naturlig del av sjukhuset, och har en nära kontakt med beställande avdelningar och övriga farmaceuter inom vår organisation.

Dina kvalifikationer


Leg. receptarie med beredningskompetens eller leg. apotekare. Det är önskvärt med erfarenhet av aseptisk extemporetillverkning, inklusive radiofarmakaberedning, men inget krav. Är du rätt person för oss lär vi upp dig, förutsatt att du har den formella behörigheten.

Din kompetens


Vi vill att du som person är kvalitetsmedveten, stabil, serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med arbetsgruppen samt med beställande avdelningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda en visstidsanställning på heltid under perioden 2021-05-01 – 2021-08-31. Arbetstid dagtid helgfri måndag-fredag.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Karin Hellström, Chef Läkemedelsberedningen, 018-611 47 56
Hans Sjöberg, Chefsapotekare, 018-611 20 14

Facklig kontaktperson Joacim Götesson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.