Tillbaka

Forskningsunderssköterska till obstetriska specialistmottagningarna

Referensnummer AS176/2021
Sista ansökan 2021-03-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet


Obstetriken är en sektion inom verksamhetsområde Kvinnosjukvård. Sektionen innefattar förlossningsavdelningen, BB-avdelningen samt Obstetriska specialistmottagningarna. Hos oss föder ca 4 300 kvinnor barn per år och vi bedriver en aktiv BB-vård både på sjukhuset och i hemmet.

Samtliga gravida kvinnor i region Uppsala erbjudes ultraljudsundersökningar i graviditets första halva och dessa undersökningar utförs vid de Obstetriska specialistmottagningarna på Akademiska sjukhuset. I samband med dessa ultraljudsbesök erbjudes kvinnorna att delta i kliniska studier, där vi bland annat har en biobank från tidig graviditet som idag innehåller ungefär blodprover från 15,000 kvinnor som senare fött barn vid Akademiska sjukhuset.

Ditt uppdrag


Vi söker en undersköterska med intresse för forskning som på heltid arbetar med att inkludera gravida kvinnor till kliniska studier, såsom Uppsala biobank för gravida kvinnor. Din uppgift blir att söka upp kvinnor som kommer för ultraljudsundersökning för att erbjuda dem att delta i studier. 

Din kompetens


Du är utbildad undersköterska. Du behöver vara utåtriktad, flexibel, framåtdrivande och stresstålig. Du har lätt för att samarbeta samtidigt som du inte har några problem med att jobba självständigt. Arbetet kräver stor noggrannhet samt intresse och fallenhet för att jobba med olika datasystem. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och ambitioner.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en visstidsanställning på heltid, under ett år med möjlighet till förlängning,. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetet är på kontorstid under vardagar. Anställningen är inom region Uppsala, men betalas med forskningsmedel (ALF). 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Kontakta FoU-rådets ordförande professor Anna-Karin Wikström; anna-karin.wikstrom@kbh.uu.se

Facklig kontaktperson kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.