Tillbaka

Kursamanuens (100%) för kursen obstetrik och gynekologi

Referensnummer AS175/2021
Sista ansökan 2021-03-21
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Arbetsplatsbeskrivning


Kursamanuens (100%) för kursen obstetrik och gynekologi, läkarprogrammet Uppsala universitet, under läsåret 2021/22Vill du vara med i ett kreativt och pedagogiskt intresserat lärarteam och utveckla kursen i obstetrik och gynekologi?
[b][/b]
Vid kvinnokliniken, Akademiska sjukhuset ges kursen i obstetrik och gynekologi för läkarstudenter tre gånger per termin. Lärarteamet består av kursamanuenser, kursledare och universitetslärare. Varje termin går mellan 95 och 110 studenter kursen och studenterna delas upp i tredjedelar, där vi undervisar cirka 35 studenter i 6-veckors-pass. Således upprepas kursinnehållet tre gånger per termin. Terminen avslutas med gemensam skriftlig tentamen.

Kursen i obstetrik och gynekologi har två kliniska amanuenser, där arbete med undervisningsplanering med schemaläggning, föreläsningar, PBL-undervisning och annan seminarieverksamhet, undervisningsmottagning och examination ingår. En av amanuenserna är intern-rekryterad bland klinikens ST-läkare eller specialister. Kursadministratör finns.

Vi söker nu dig som är legitimerad läkare med ett intresse för undervisning och har erfarenhet eller ett starkt intresse av att arbeta som läkare inom obstetrik och gynekologi. Att självständigt kunna handlägga enklare patienter på gynekologisk mottagning är meriterande, då vi gärna ser att du kan handleda undervisningsmottagning. Anställningen kommer att ligga inom kvinnokliniken, Akademiska sjukhuset.  

Ytterligare information beträffande arbetsuppgifterna lämnas av professor och överläkare obstetrik och gynekologi Anna-Karin Wikström.

Intresseanmälan ställd till FoU-rådet vid Kvinnokliniken skall tillsammans med meritförteckning lämnas till Anna-Karin.wikstrom@kbh.uu.se senast 21-03-21

Anna-Karin Wikström
Professor
Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Masoumeh Rezapour
Verksamhetschef
Kvinnosjukvård


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.