Tillbaka

Vi söker en biomedicinsk analytiker till cellulärimmunologen

Referensnummer AS166/2021
Sista ansökan 2021-03-09
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Cellulärimmunologen är en del av Klinisk immunologi och transfusionsmedicin på Akademiska Laboratoriet och vi är i nuläget ca 25 personer. Vi arbetar för patienter som behöver transplantationer av organ eller stamceller. Våra patienter har svåra sjukdomar som cancer, diabetes, njursjukdomar med mera, vi tar bland annat hand om stamcellskördar, isolerar langerhanska ö-celler, samt gör vävnadstypningar inför organtransplantation. Vårt lab ligger i Rudbecklaboratoriet vilket passar bra eftersom vi har ett nära samarbete med universitet. Vi behöver nu förstärkning till vårt ö-cellslab.

Ditt uppdrag


Som biomedicinsk analytiker hos oss får du bland annat
  • Dissekera bukspottkörtlar för att rena fram de insulinproducerande ö-cellerna
  • Analysera kvaliteten på ö-cellerna
  • Förbereda och delta på ö-cellstransplantationer

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är
  • Legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetenser.
  • Är flytande i svenska i tal och skrift.
  • Kan jobba vissa kvällar och helger

Vi ser det som meriterande om du också:
  • Har vana från att arbeta med humana celler i steril miljö.
  • Har vana av att arbeta i renrum.
  • Trivs med hantverksmässigt labbande.

Utöver ovanstående så behöver du också för denna tjänst också vara flexibel, vara bra på att samarbeta och bidrar till ett positivt arbetsklimat. I ditt arbete behöver du vara noggrann och ansvarstagande, samt ha förmåga att självständigt planera och genomföra ditt arbete.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena Wehlin, tel. 018-611 3634
Processansvarig ö-lab Rosanna Skog, tel. 072-141 1175

Fackliga kontaktpersoner
Hillevi Henryson, Naturvetarna, tel.  018-611 4188 
Emelie Granath, Vårdförbundet nås via växel 018-6110 000

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.