Tillbaka

Fysioterapeut till rehabiliteringsmedicinska mottagningen sökes

Referensnummer AS143/2021
Sista ansökan 2021-03-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi söker en ny kollega!


Vi har en trevlig arbetsplats med engagerad och duktig personal! Vi har fina lokaler och tillgång till Friskhuset och Friskvårdsbidrag. En av våra sex fysioterapeuter har fått ett nytt uppdrag och därför söker vi nu en ny medarbetare som vill arbeta hos oss. Det är ett vikariat på heltid under ett år.

Vår verksamhet


På vår mottagning erbjuder vi teambaserad specialistvårdsrehabilitering för personer i yrkesverksam ålder som har en neurologisk sjukdom, ryggmärgsskada eller förvärvad hjärnskada. Arbetet i teamen utgår från en tvärprofessionell bedömning och patientens målsättning. Mottagningens verksamhet bedrivs i lokaler ett par kilometer söder om Akademiska Sjukhuset, Genetikvägen 4.

Ditt uppdrag


Vi söker en fysioterapeut till ett av mottagningens neuro-team. Den största patientgruppen i teamet är personer med Multipel Skleros men även andra neurologiska diagnoser förekommer.

Som fysioterapeut i teamet undersöker, bedömer, analyserar och behandlar du funktionsnedsättningar och aktivitetsbegränsningar som påverkar patientens rörelse- och förflyttningsförmåga. Det innebär exempelvis bedömning och behandling av gång, balans och motorik. Teamarbetet är av central betydelse. Du har som fysioterapeut individuella kontakter med patienten, men också gemensamma besök tillsammans med de övriga professionerna i teamet. Åtgärderna utgår alltid från en rehabiliteringsplan som skapas tillsammans med teamet och patienten som en del i arbetsprocessen.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut med intresse av att arbeta med teambaserad rehabilitering.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och intresse av arbete med rehabilitering och specifikt teambaserat arbete med personer med neurologiska sjukdomar/skador. Arbetet kräver en god förmåga att samarbeta inom och över professionsgränser. Det är positivt om du har erfarenhet och intresse av utvecklingsarbete. Du förväntas också delta/medverka i av teamet anordnade patientkurser, ex diagnoskurs. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är önskvärt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat på heltid från och med 15 mars-21 till och med 13 mars-22. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Fysioterapeut Ebba Widman Cauwenbergh Telefon 018-611 22 33 
Avdelningschef Karin Cloud Mildton 018-617 37 26
Facklig kontaktperson för Fysioterapeuterna nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker fortlöpande och anställning kan ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.