Tillbaka

Gruppchef infektionsavdelning 30F

Referensnummer AS122/2021
Sista ansökan 2021-03-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Har du ett stort engagemang för att få andra människor att växa och en verksamhet att blomstra?


Verksamhetsområde (VO) infektionssjukdomar är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde; akutmottagning, planerad mottagning, avdelning och en stor konsultverksamhet gentemot övriga sjukhuset. Vi erbjuder dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten och där du som avdelningschef har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din ledarroll.

Infektionsavdelning 30F


Infektionsavdelningen har 28 vårdplatser, varav 10 enkelrum för isolering. Vi har en utpräglad akutprofil och vårdar patienter med svåra infektioner, inklusive smittsamma och tropikmedicinska sjukdomar. På avdelningen arbetar utöver sjuksköterskor och undersköterskor även apotekare, receptarie, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist och medicinska sekreterare. En av våra främsta drivkrafter är att hela tiden utvecklas och viljan att bli ännu bättre på det vi gör i en stimulerande och positiv arbetsmiljö.

Vill du vara med och bygga upp framtidens infektionsvård? 


Verksamhetsområde infektionssjukdomar har under coronapandemin genomgått stora påfrestningar med både personal- och chefsomsättning och vi behöver nu forma en ny grund att stå på. Vi vill skapa en ny hållbar organisation som tar hand om och kompetensutvecklar medarbetarna från grunden i en trygg arbetsmiljö. Vi kommer också att införa nya arbetssätt utifrån patienternas behov i kombination med långsiktig utveckling av alla personalgrupper. 

Ditt uppdrag


Gruppchefen är delaktig i ansvaret för avdelningsverksamheten, främst i form av personalansvar, men du är även delaktig i det strategiska arbetet att driva och motivera utvecklingsarbetet på avdelningen. Tillsammans med avdelningschefen och övriga gruppchefer på avdelningen säkerställer du att patienterna får en genomgående god och utvecklande vård, och att ni arbetar tillsammans för att ta tillvara på era medarbetares idéer. Du är en viktig del av en välfungerande och utvecklande ledningsgrupp med gott samarbetsklimat.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett brinnande engagemang för en hållbar arbetsmiljö och patientsäkerhet. Du är en del av ett ledningsteam där kommunikation är tydlig, och du där du är en del i att skapa delaktighet och engagemang i gruppen. Du är handlingskraftig och har en förmåga att inspirera till förändring och utveckling. Du förväntas vara en ledare och coach för personalgruppen, visa personlig omtanke och motivation och inspiration så att dina medarbetare kan utvecklas i sin yrkesroll. Du är lugn, stabil, välorganiserad, kan prioritera och agera på ett sätt som skapar förtroende. Vi ser det som en självklarhet att du delar Akademiskas värderingar: Skickliga - Ödmjuka - Långsiktiga  

Stämmer det här in på dig så är VO infektionssjukdomar rätt utmaning för dig!

Vi erbjuder


Tjänsten innebär ett visstidsförordnande som gruppchef i tre år och en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Fischer Liddle 018-617 08 09
Verksamhetschef Fredrik Sund, 018-611 28 08
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.