Tillbaka

Embryolog eller biomedicinsk analytiker till reproduktionscentrum

Referensnummer AS37/2021
Sista ansökan 2021-02-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Reproduktionscentrum tillhör kvinnosjukvården Akademiska sjukhuset, det är en stimulerande och trivsam arbetsplats som präglas av gott samarbete och bemötande. Vi är specialiserade på komplexa utredningar och avancerade behandlingar av ofrivillig barnlöshet. Vi erbjuder behandling med äggstocksstimulering, insemination med makes eller givares spermier, provrörsbefruktning, kirurgiskt uthämtande av spermier samt ägg- och dubbeldonation. Dessutom utför vi fertilitetsbevarande åtgärder inför t.ex. cancerbehandling i form av nedfrysning av spermier, obefruktade eller befruktade ägg.

Det bedrivs även ett aktivt i forsknings- och utvecklingsarbete och enheten är certifierade enligt ISO 9001-2015. Som embryolog alt biomedicinsk analytiker hos oss blir du del i ett kompetent team med läkare, barnmorskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och kurator.

Ditt uppdrag


Arbetsuppgifterna består av omhändertagande av ägg och spermier vid olika typer av assisterad befruktning och fertilitetsbevarande åtgärder. Det innebär spermieanalyser, preparation av spermieprover inför assisterad befruktning samt frysförvaring av spermier. Befruktning, odling och bedömning av ägg samt frysförvaring och upptining av ägg eller nedfrysta embryon inför återföring.

Utöver dessa arbetsuppgifter tillkommer handledning av studenter och medarbetare, egna ansvarsområden och projektarbeten.

Dina kvalifikationer


Vi söker i första hand dig som är utbildad embryolog, i annat fall biomedicinsk analytiker eller annan motsvarande naturvetenskaplig universitets/högskoleutbildning. Du behöver ha erfarenhet av laborativt arbete med betoning på sterilteknik, cellodling och embryologi.

Erfarenhet av arbete inom reproduktionsmedicin och assisterad befruktning är meriterande. Då vi är certifierade enlig ISO 9001-2015 är det önskvärt med erfarenhet av kvalitetsarbete och/eller revisioner. 

Din kompetens


Vid omhändertagande av könsceller måste man kunna arbeta i ett högt tempo och ofta med flera parallella uppgifter. Vi ser gärna att du har ett flexibelt förhållningssätt, är noggrann och lyhörd samt bra på att samarbeta i team med alla personalkategorier och bidra till ett positivt arbetsklimat och att du delar med dig av dina kunskaper. Du är ansvarstagande och har förmågan att planera arbetet och arbeta självständigt.

I denna rekrytering kommer lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Dagtid på Reproduktionscentrum, viss helgtjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lotta Dahl 018-611 56 88                                                                                                       
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.  Rekryteringsprocessen sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.