Tillbaka

ST-läkare i Klinisk patologi

Referensnummer AS28/2021
Sista ansökan 2021-02-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.


Vi söker en ST-läkare inom Klinisk patologi till sektionen för Klinisk patologi, Akademiska laboratoriet.

Ditt uppdrag


Att under handledning utföra förekommande diagnostik och utveckling inom klinisk patologi för uppnående av specialistexamen, i kombination med att bidra med ditt värdefulla arbete utifrån verksamhetens behov. Tjänstgöring vid ett universitetssjukhus förutsätter medverkan i pågående forskningsprojekt samt medverkan i undervisning på olika nivåer, även innefattande grundutbildningar.

Dina kvalifikationer


Läkare med svensk legitimation. Akademisk meritering eller intresse av forskning/undervisning är en fördel. Vi arbetar linjebaserat och som ST-läkare roterar du mellan olika organområden under ST-tjänstgöringen. Vi ser pga kommande pensionsavgångar gärna att du har ett intresse av, eller kunskap inom, obduktion/perinatal patologi, åtminstone för det ena tjänsteutrymmet. Arbetet ställer stora krav på interaktion med andra medarbetare på Klinisk patologi, samt med medarbetare inom andra discipliner inom ramen för det multidisciplinära arbetet, varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet bedöms vara värdefulla personliga egenskaper för arbetsuppgiften.

Vi erbjuder


Anställning tillsvidare, provanställning kan vara tillämplig. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Tf sektionschef, överläkare Irina Alafuzoff, tel 018- 611 02 35
ST-studierektor Nelly Penagos Tafur, tel. 018-611 38 32 52
Facklig kontaktperson Eleonora Aaro, tel 018-611 38

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänligen bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven som t ex bevis om legitimation m.m.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.