Tillbaka

Arbetsterapeut till rehabilitering och smärtcentrum

Referensnummer AS23/2021
Sista ansökan 2021-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi söker en Arbetsterapeut för en tillsvidareanställning till vår avdelning för medicinsk och onkologisk rehabilitering, med en inledande placering på en av våra internmedicinavdelningar då vår arbetsterapeut ska gå på föräldraledighet.

Internmedicin behandlar patienter som kräver akut behandling, ibland med övervakning, extra kontroller och omvårdnad. I ett första skede vårdas patienter med akut sjukdom såsom Covid, bröstsmärta, hjärtarytmier, hjärtsvikt, aortasjukdomar, högt blodtryck, infektion, KOL, diabetes och lungembolier.

I din roll som arbetsterapeut på intermedicin delar du dina placeringar med ytterligare en arbetsterapeutkollega, vilket ger möjlighet att utveckla det arbetsterapeutiska arbetet inom exempelvis Covidvård tillsammans.

Ditt uppdrag


Som arbetsterapeut på Internmedicin ansvarar du för bedömning och kartläggning av tidigare och nuvarande aktivitetsförmåga och kognition. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av bedömning inom området P-ADL och kognition samt förskrivning och utprovning av hjälpmedel. Du kommer även att ha en viktig roll i utskrivningsplaneringen kring patienten för att detta skall ske på ett så säkert sätt som möjlig. Tillsammans med fysioterapeut ansvarar ni för att arbeta utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt för att tillvara på patienternas egen förmåga i den utsträckningen som det är möjligt.

Du håller i kontakten med kommunens arbetsterapeut inför utskrivning för att planera hjälpmedel och behovet av stöd i hemmet vid hemkomst. Arbetet innebär nära kontakt mellan patient, personal och anhöriga vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du ingår i ett team med regelbundna ronder där vårdpersonal, fysioterapeut, dietist och kurator deltar.

Du håller i kontakten med kommunens arbetsterapeut inför utskrivning för att planera hjälpmedel och behovet av stöd i hemmet vid hemkomst. Arbetet innebär därför nära kontakt mellan patient, personal och närstående vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Som arbetsterapeut inom avdelningen Medicinsk och Onkologisk Rehabilitering ingår du i en grupp av flera arbetsterapeuter som också arbetar inom akutvården, vilket ger möjlighet till kollegialt utbyte och stöd så väl för dig som är ny i yrket som för dig som är erfaren. Vi har kontinuerliga professionsmöten för att systematisera det arbetsterapeutiska arbetet inom akutvården, med ett särskilt fokus på utvecklingsarbete, så vi ser gärna att du är intresserad utav det.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad arbetsterapeut som gärna har några års yrkeserfarenhet inom akut sjukvård/internmedicin, men även du som är ny din roll som arbetsterapeut är välkommen att ansöka, så anpassar vi introduktioner efter det. Det är meriterande om du har magisterexamen och erfarenhet av att handleda studenter.

Din kompetens


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets-och organisationsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete. Du gillar att arbeta självständigt, är självgående och tar eget initiativ och kan göra egna prioriteringar i arbetet. Som person är du trygg, stabil, tolerant och öppen. Du har god självkännedom, är stresstålig och tycker om att arbeta i team. Erfarenhet att utföra kognitiva bedömningar är meriterade.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som arbetsterapeut inom avdelning Medicinsk och Onkologisk Rehabilitering, men inledande placering inom internmedicin. Tillträde enligt överenskommelse. Som arbetsterapeut hos oss ingår du i yrkesnätverk på sjukhuset och har möjligheter till vidareutveckling både internt och externt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Nicola Ingvast 018- 611 43 73
Gruppchef Andrea Lundkvist 018- 617 37 33
Facklig företrädare Sveriges Arbetsterapeuter nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker fortlöpande och anställning kan ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.