Tillbaka

Kontaktsjuksköterska för läpp-, käk- och gomspalt

Referensnummer AS02/2021
Sista ansökan 2021-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområdet plastik- och käkkirurgi är vi specialiserade på rekonstruktiv kirurgi. Det innebär att vi med olika kirurgiska tekniker hjälper patienter med svåra missbildningar och återskapar patienters funktionalitet och utseende efter större kirurgiska ingrepp på grund av tumörsjukdomar eller efter svåra kroppsskador.

Läpp-, käk- och gomspalt (LKG-spalt) är en av de vanligaste missbildningarna och i Sverige föds det upp till 200 barn per år med någon form av LKG-spalt. Spaltens omfattning kan variera från endast en liten spalt i läpp eller gomspene till dubbelsidig spalt genom läpp, käke och gom. Behandlingen sker enligt ett vårdprogram som i stora drag är gemensamt för alla LKG-team i landet.

Ditt uppdrag


Som kontaktsjuksköterska för våra LKG-patienter är du en viktig del av det multidisciplinära teamet runt patienten. Du hjälper och stödjer patienter och anhöriga genom hela vårdförloppet. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att bevaka, planera och delta i LKG-konferenser som utförs varje vecka. I uppdraget ingår även ett nära samarbeta med Plastik- och käkkirurgavdelningen för att utveckla och skapa grund för trygghet och kontinuitet genom hela vårdkedjan. Som kontaktsköterska i LKG-teamet har du regelbunden kontakt med andra kontaktsjuksköterskor i regionen.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet inom plastikkirurgi. Du behöver vara flexibel, noggrann och ha lätt för att skapa goda relationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet då vi söker en medarbetare som är motiverad och ansvarstagande. Du måste kunna arbeta självständigt men även ha lätt för att samarbeta med kollegor såväl inom teamet som med övriga kontaktytor.

Det är en fördel om du har haft någon typ av koordinatorsuppdrag tidigare där du har samordnat patienter. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska både i skrift och i tal och måste självständigt kunna lösa eventuella problem som uppstår.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning med bekväm arbetstid. Vi ser helst att du arbetar heltid men tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Välkommen att kontakta:
Avdelningschef Heléne Nordvall, 018–611 26 64
Biträdande avdelningschef Elin Kallin, 018-611 94 61
Kontakt med facklig representant fås genom växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Läs gärna mer om vår verksamhet på www.akademiska.se. Då vi rekryterar och intervjuar fortlöpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan snarast.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.