Tillbaka

Nu satsar vi på årets strokeenhet, är du sjuksköterska och vill vara med?

Referensnummer AS402/2020
Sista ansökan 2021-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På strokeavdelningen vårdas vuxna patienter som har misstänkt eller bekräftad stroke. Vården av strokepatienter syftar till att i det akuta skedet begränsa skadan efter hjärninfarkt eller blödning. Vårdpersonalens uppgift blir då att övervaka och kompensera för patientens bortfall av funktioner under tiden patienten återhämtar sig från sin stroke.
Hos oss på Strokeavdelningen jobbar vi i täta team runt patienten. Sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, fysioterapeuter/sjukgymnaster, logopeder och arbetsterapeuter hjälps tillsammans åt att tillgodose patientens behov och behandling.

Vi är en avdelning som ständigt jobbar med utvecklingsarbeten och har nationella riktlinjer att förhålla oss till. Varje år utses Årets strokeenhet från registret Riksstroke och i år har vi trappat upp tempot för att vinna. I arbetet för det gör vi satsningar på olika plan. Nya riktlinjer tas fram, dokumentation så att resultatet av vårt arbete syns och följs upp, och ger oss bevis på att det vi gör är rätt. Och vinner vi inte detta år så går arbetet vidare mot nästa år!  

Ett nystartat projekt på avdelningen är att vi har börjat med att ge trombolysbehandling (propplösandebehandling). Detta är en del i snabbspåret för Strokepatienter, att tiden från insjuknandet till behandling ska bli så kort som möjligt för att begränsa utbredningen av skadan. När det går ett larm om en patient möter sjuksköterska och undersköterska, under vissa tider av dagen, patienten på röntgen. Redan där påbörjar vi den akuta behandlingen för att sedan ta patienten till vår övervakningssal och fortsätta vården.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska på strokeavdelning 85B kommer du att arbeta med akutsjukvård för vuxna strokepatienter. Vårdlaget tar tillsammans hand om sex till sju patienter. När du kommit in i rollen på avdelningen har du möjlighet att gå som ”Räddahjärna”-sjuksköterska och ta del av den mer akuta delen av verksamheten.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska. Meriterande är om du tidigare arbetat med strokevård eller neurologiska sjukdomar. Som sjuksköterska leder du teamarbetet och måste därför ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd och en initiativtagare. Du är lugn och stabil, men även snabb och handlingskraftig i akuta situationer. Du agerar på ett sätt som skapar förtroende både hos patienter och kollegor. Eftersom vi är en avdelning i utveckling söker vi dig med ett driv framåt både personligt och för verksamheten.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgrad hel- eller deltid. Rotation dag/kväll/natt eller dag/kväll. Tillträde enligt överenskommelse. Introduktion planeras efter ditt behov och tidigare erfarenhet. Som kompetensutveckling kan vi också erbjuda en webbaserad rikstäckande Strokekompetensutbildning.

Är du nyutexaminerad sjuksköterska får du gå yrkesintroduktionen ”kliniskt utvecklingsår” som en del i din introduktion. Detta ger fördjupade kunskaper och förutsättningar till en god start i din nya yrkesroll som sjuksköterska. Utbildningen utgör 20% av din arbetstid det första året, med bibehållen lön.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Semira Duzo, 018-6117065
Tf Avdelningschef Agnes Åström, 018-6173388
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Är du intresserad av att veta mer om vår avdelning är du välkommen att höra av dig, eller varför inte hospitera hos oss så får vi visa dig varför det är så utvecklande att jobba hos oss på Strokeavdelningen. Anställning kan ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.