Tillbaka

Sjukhusgenetiker till klinisk genetik

Referensnummer AS1028/2020
Sista ansökan 2021-01-24
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Klinisk genetik är en expansiv och spännande verksamhet som finns på Rudbecklaboratoriet. Vi är en ackrediterad högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik av medfödda och förvärvade genetiska avvikelser och tillhandahåller genetisk vägledning. För närvarande arbetar drygt 70 personer vid kliniken med sjukvård samt forskning och utveckling. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO15189 och omfattas av miljöcertifiering enligt ISO 14001.

Vi söker nu en sjukhusgenetiker/biträdande sjukhusgenetiker för 12 månader, med ev. möjlighet till förlängning. För rätt person finns möjlighet att kombinera det kliniska arbetet med utvecklingsarbete av nya molekylärdiagnostiska analyser baserade på de senaste teknikerna för DNA-sekvensering, s.k. next-generation sequencing (NGS).

Är vi rätt för dig?


Att vara sjukhusgenetiker på Akademiska sjukhuset är ett omväxlande, betydelsefullt och utvecklande arbete. Du får arbeta på ett specialistsjukhus med fokus på patienten. Som sjukhusgenetiker arbetar du med utveckling och införande av genetiskt diagnostiska analyser på laboratoriet samt tolkning och svara ut diagnostiska analyser. Delaktighet i kvalitetsarbete, handledning, utbildning och utveckling av verksamheten ingår i arbetsuppgifterna. Klinisk genetik arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats med engagerade kollegor och ett gott ledarskap.

Är du rätt för oss?


Vi söker en sjukhusgenetiker/biträdande sjukhusgenetiker. För behörighet krävs en utbildning om minst 240 högskolepoäng eller motsvarande inom relevant biologiskt ämne. Vidare krävs även forskarutbildning motsvarande doktorsexamen med för tjänsten relevant inriktning. Vi ser gärna att du har laborativ erfarenhet av molekylärbiologi. Det är meriterande om du har erfarenhet av konstitutionell genetik, utveckling samt implementering av olika genetiska metoder för humandiagnostik. Det är också värdefullt om du har erfarenhet av bedömning av genetiska avvikelser, särskilt tolkning av dess kliniska betydelse.

Erfarenhet av kliniskt arbete samt god kunskap inom ämnesområdena humangenetik eller hematologisk cancer är meriterande.

Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och fungerar väl i grupp.

Förutom utbildning och kunskap värderar vi självklart din personlighet högt. För att lyckas och trivas behöver du vara noggrann, flexibel och lyhörd. Dessutom har du förmågan att självständigt planera ditt arbete, göra bedömningar och fatta egna beslut. Har du detta och viljan att möta framtidens sjukhus, då kan Klinisk genetik på Akademiska laboratoriet vara rätt för dig.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi utgår från att du vill bidra till att förbättra verksamheten för att öka kvalitén för våra patienter och medarbetare.

Villkor


Vi kan erbjuda visstidsanställning på 12 månader, eventuellt kan provanställning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

För mer information


Rita Borgmästars, Sektionschef, rita.maria.borgmastars@akademiska.se
018-611 10 19

Facklig kontaktperson för SACO/Naturvetarna;
Izabella Baranowska Körberg izabella.baranowska.korberg@akademiska.se
+46 705 404 211

Berivan Baskin berivan.baskin@akademiska.se
018-611 59 39

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.