Tillbaka

Forskningstjänst för sjuksköterska

Referensnummer AS1023/2020
Sista ansökan 2021-01-24
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektion

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


VO Infektionssjukdomar är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde. Inom öppenvården har vi en jourmottagning för akuta patienter med infektionssymtom, vaccinationsmottagning, poliklinisk behandling och mottagning för patienter med blodsmitta, tuberkulos mm. Inom slutenvården har vi en vårdavdelning med 28 vårdplatser där vi bedriver akutsjukvård för ett brett spektrum av patienter. Till sist har vi även en forskningsenhet där vi utför kliniska prövningar och akademiska studier med ett nära samarbete tillsammans med läkare och medicinska sekreterare.

Ditt uppdrag


På forskningsenheten arbetar du med både akademiska forskningsstudier och kliniska prövningar i nära samarbete med läkare. Forskningsuppgifterna innebär både arbete med direkt patientkontakt (provtagning, telefonuppföljningar), inrapportering till forskningsregister, medverkan vid nationella och internationella prövarmöten samt att vara ansvarig för att samtliga studier bedrivs enligt GCP. Inom tjänsten finns det också stora möjligheter till mer arbetsledande funktioner och/eller fördjupningsarbete inom omvårdnads- och kvalitetsfrågor beroende på erfarenhet och lämplighet.

Dina kvalifikationer


Nu ska en av våra forskningssjuksköterskor gå på föräldraledighet och vi söker därför en legitimerad sjuksköterska med några års yrkeserfarenhet och ett starkt intresse för klinisk forskning. Du är flexibel, noggrann, kvalitetsinriktad, stresstålig och har lätt för att samarbeta med våra samarbetspartners. Du är även ansvarstagande för dina projekt då det ingår kvalificerat självständigt arbete, och du har en vilja att driva utvecklingen av vår enhet framåt.  

Meriterande för forskningen är dokumenterad GCP-utbildning och tidigare arbete med olika typer av forskningsstudier och kliniska läkemedelsprövningar. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en utbildningsintensiv och dynamisk verksamhet där du kommer att utvecklas både professionellt och personligt. Vi erbjuder schemalagd utbildningstid och du får möjlighet att arbeta i ett team med mycket kunskaper och lång erfarenhet.

Vi erbjuder


Heltid med möjlighet till fast anställning, men i första hand en visstidsanställning under föräldraledighet. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras då vi gärna också kan tänka oss att tjänsten delas mellan två personer av kontinuitetsskäl. Tillträde så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske fortlöpande, men sista ansökningsdag är 210124.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Fredrik Sund 018-611 28 08  
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.