Tillbaka

Överläkare till barnsektionen på AnOpIVA

Referensnummer AS980/2020
Sista ansökan 2021-01-24
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Anestesi, Operation och Intensivvård (AnOpIVA) är ett stort verksamhetsområde med en välfungerande och mycket varierad verksamhet. Här bedrivs intensivvård för vuxna och barn, luftburen intensivvård samt en av landets största anestesiverksamheter. Inom AnOpIVA ryms också operationsavdelningar och uppvakningsavdelningar. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 900 medarbetare fördelade på fem sektioner.

Barnsektionen består av två avdelningar; barnintensiven (BIVA) samt barnoperation. BIVA hos oss växer starkt. Hösten 2022 flyttar BIVA in i nya lokaler och vi jobbar för att kunna utöka platsantalet och dessutom öppna ett antal BIMA-platser. Hos oss får du en spännande anställning då vi inom sektionen står inför stora förändringar.

Det kan vara intressant för dig att vi vill utöka medarbetarnas kompetens för barn på luftburen intensivvård, som är Akademiska sjukhusets helikopterburna intensivvårdstransport-organisation. Därför ser vi väldigt positivt på, om du vill kombinera din tjänstgöring på Barnsektionen med en deltidstjänst på luftburen intensivvård.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens inom anestesi och intensivvård minst fem år. Du ska ha god kommunikationsförmåga och vara lätt att samarbeta med. Du ska ha flera års erfarenhet med intensivvård, helst barnintensivvård. Som överläkare ska du vara disputerad. Du förväntas ha ett stort intresse för att utbilda alla medarbetare och driva den medicinska utvecklingen framåt inom verksamhetsområdet.

Vi erbjuder


En överläkartjänst med tillsvidareanställning på heltid. Huvudplacering kommer att vara på BIVA med viss rotation in till barnoperation. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Barnsektionen Rainer Dörenberg 018- 611 48 28
Sektionschef Barnsektionen Pia Stöllman 018-611 40 24

Fackliga kontaktpersoner UAL:
Elizabeth Lorraine Lichtenstein 018-6171248
Micael Taavo 018-6171217
Behdad Bazargani 018-611 54 19

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. 
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan. 

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen.

Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.