Tillbaka

Chef för barn- och ungdomspsykiatrin i Region Uppsala

Referensnummer AS969/2020
Sista ansökan 2021-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Nu erbjuder vi dig möjligheten att på ett högst handfast sätt vara med och påverka framtiden för den psykiatriska vården - lokalt, regionalt och nationellt. Vi söker en utvecklingsorienterad och förbättringstänkande chef till Barn- och ungdomspsykiatrin.

Ditt uppdrag


Som sektionschef är du ansvarig för all barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet i hela region Uppsala. Ditt uppdrag att leda verksamheten mot uppsatta mål och visioner och tillsammans med dina medarbetare driva sektionens utveckling framåt. Du har verksamhets- och budgetansvar för sektionen och ett direkt personalansvar för avdelningschefer, stabspersonal och specialistläkare. Verksamheten omfattar ca 160 medarbetare.

Som medlem i ledningsgruppen för verksamhetsområdet Psykiatri arbetar du med ett helhetsperspektiv på både vuxen- och barn-ungdomspsykiatri. Du kommer även att delta i nätverk på lokal, regional och nationell nivå.

Under de senaste åren har ett antal olika utvecklings- och förbättringsarbeten påbörjats inom sektionen, bland annat standardiserade vårdprocesser och köfri vård. Framtiden handlar mycket om att utveckla verksamheten inom ramen för Effektiv och nära vård i Region Uppsala. Verksamheten har också påbörjat en integrering av kliniknära forskning.  

Din bakgrund


Du har högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant för verksamheten. Du har flera års erfarenhet som chef, gärna med erfarenhet av att leda andra chefer. Erfarenhet från arbete inom vården eller vårdangränsande verksamhet är meriterande, liksom forskningserfarenhet. Erfarenhet från psykiatrisk specialistvård är meriterande.

Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet. Vi söker en person som med engagemang, drivkraft och förmågan att skapa dialog och delaktighet. Du har även arbetat med förbättrings- och utvecklingsarbete, både internt arbete och externt samarbete.

Villkor


Tjänsten är heltid tillsvidare. Du har ett chefsförordnande med anställning i din grundprofession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

För mer information


Verksamhetschef Gunilla Svedström, telnr: 018-611 22 38

Fackliga representanter för Upplands allmänna Läkarförbund, Sveriges Psykologförbund, SACO, Vårdförbundet, Kommunal och Vision nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.