Tillbaka

Sjuksköterska dialysen

Referensnummer AS798/2020
Sista ansökan 2020-12-13
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Den njurmedicinska verksamheten omfattar utredning, vård och behandling av komplicerade fall av njursvikt. Vi har två enheter, Dialys- och aferesmottagningen samt Oscar II-dialysen där vi tar emot patienter med dialyskrävande njursvikt av akut eller kronisk karaktär. I dagsläget har vi ca 100 dialyspatienter som kommer till våra mottagningar varje vecka. Vi utför även blodreningsbehandlingar och plasmabytes/plasmareningsbehandlingar. På Oscar II-dialysen finns också våra träningsenheter för peritoneal- och hemhemodialys. Gällande öppettider är måndag-onsdag-fredag klockan 7–20 samt tisdag-torsdag-lördag klockan 7-15.30

Ditt uppdrag


Letar du efter ett nytt spännande arbete? Välkommen då att söka jobb som sjuksköterska på Dialysen. Vi är en teknikintensiv verksamhet och du kommer att få två månaders inskolning för att hinna med att lära dig teknik och vår specifika omvårdnad. Du blir också en viktigt del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Vi jobbar mån-lör med ett kvällspass/vecka och tre helger av nio.

Dina kvalifikationer


Du sätter alltid patienten i fokus, tycker om att hjälpa andra, har en positiv grundsyn på livet och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Detta visar sig inte bara i din höga arbetsmoral utan också i ditt orädda och målmedvetna sätt. Du är en legitimerad sjuksköterska, helst med några års erfarenhet av sjuksköterskearbete, och du tycker om att arbeta med människor och teknik. Du är inte bara en skicklig sjuksköterska, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss.

Vi erbjuder


Vi erbjuder nu två tillsvidare tjänster samt ett längre vikariat.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Vill du veta mer om vår avdelning eller kanske komma och hälsa på? Vi visar dig gärna runt och berättar mer om hur det är att vara sjuksköterska hos oss! 

Avdelningschef: Johanna Grape 018-611 42 76
Gruppchef: Elin Hammarström 018-611 98 17
Dialys- och aferesmottagning Gruppchef Lovisa Olsson Makama 018-611 97 93
Oscar II-dialysen
Utbildningsansv. ssk Jennie Fahlén 018-611 42 75

Facklig kontakt nås via växeln 018- 611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervju sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.