Tillbaka

ST-läkare reumatologi

Referensnummer AS901/2020
Sista ansökan 2020-12-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Reumatologisektionen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuder två ST-tjänster inom reumatologi. Reumatologiverksamheten omfattar en stor öppenvårdsverksamhet, en välutvecklad dagsjukvårdsavdelning huvudsakligen för infusionsläkemedel men också för polikliniska utredningar. Vi delar en slutenvårdsavdelning med övriga specialiteter i verksamhetsområdet specialmedicin, hud och reumatologi och förfogar över 7 vårdplatser för huvudsakligen utredning och behandling av systemsjukdomar. Verksamheten är forskningsintensiv med aktiv forskning i flera olika projekt och vi deltar i ett antal läkemedelsprövningar. För närvarande är 10 specialister och 5 ST-läkare anställda inom verksamheten. Vi har ansvar för reumatologiutbildningen under termin 7 på läkarprogrammet.

Ditt uppdrag


Under handledning aktivt delta i ordinarie underläkararbete på alla våra enheter, delta i sektionsgemensamma aktiviteter samt internutbildning. Tillsammans med handledare och verksamhetschef upprätta ett utbildningskontrakt med slutmålet specialitetsbevis i reumatologi.

Dina kvalifikationer


Läkarlegitimation. Tidigare erfarenhet av reumatologi är meriterande, liksom intresse och erfarenhet av undervisning och utbildningsfrågor. Forskningserfarenhet eller forskningsintresse är även det meriterande och vi ser också gärna läkare med intresse för verksamheten och dess utveckling. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder


En tillsvidaretjänst. Tjänstgöringsgrad efter överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse. Jourtjänstgöring på medicin ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Johan Back, 018-611 54 21
Facklig kontaktperson, UAL Hanna Lindberg, 018-611 34 45

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.