Tillbaka

Avdelningschef till akutsjukvårdens intermediärvårdsavdelning (AIMA)

Referensnummer AS899/2020
Sista ansökan 2020-12-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


AIMA ingår i verksamhetsområdet akutsjukvård och internmedicin. AIMA vårdar patienter som kräver hög övervakning och avancerad behandling med andningsunderstöd och läkemedel. Våra patienter kommer från intensivvården, akutmottagningen eller vårdavdelningar. Det medicinska ansvaret delas mellan intensivvård och akutsjukvård och internmedicin fördelat på 7 platser. Vårdtiden är i snitt ett dygn men varierar beroende på vårdbehov. Patienterna vi vårdar har akuta sjukdomstillstånd som kräver hög övervakning. Vi har även ett MIG (mobil intensivvårdsgrupp) uppdrag.

Ditt uppdrag


Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Uppdraget innebär ett nära samarbete med områdesansvarig läkare, sektionschef och verksamhetschef samt övriga avdelningschefer inom verksamhetsområdet. Ditt uppdrag kommer till stor del bestå av att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten. Vi värderar en god samarbetsförmåga med samtliga personalkategorier. Du har ansvar för personal och omvårdnad, kvalitet och ekonomi.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position inom hälso- och sjukvårdssektorn. Erfarenhet från intensivvård eller akutsjukvård är meriterande. Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att tillvarata dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan arbetet vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning som sjuksköterska med ett visstidsförordnande som avdelningschef i tre år. Heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Anette Skoglund 018- 611 00 00
Ansvarig HR-partner Linnéa Lindroth 018- 611 00 00
Facklig kontaktperson nås via vxl 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.