Tillbaka

Medicinteknisk ingenjör med IT - inriktning

Referensnummer AS898/2020
Sista ansökan 2021-01-17
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Medicinsk teknik är certifierad enligt ISO 9001:2008 och ISO 13485:2012 och verkar inom Region Uppsala. Verksamheten omfattar anskaffning, underhåll och utveckling av medicintekniska produkter samt utbildning av vårdpersonal. Avdelningen består idag av ca 55 medarbetare.

Ditt uppdrag


Som medicinteknisk ingenjör hos oss kommer du att få utföra kvalificerat medicintekniskt arbete där fokus ligger på IT-MT-tekniska lösningar där medicinteknisk utrustning är kopplade mot nätverk. Arbetsområdet är Region Uppsala, där Akademiska sjukhuset är den största kunden. Du kommer att tillhöra sektionen för Medicinsk teknik.

Arbetsuppgifterna är av varierande karaktär vilket kräver förmåga att självständigt eller i grupp hantera detta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att kommunicera, bygga goda relationer, skapa förtroende både internt och hos våra kunder. Som person är du noggrann och ansvarstagande, kan utrycka dig väl i både tal och skrift, framförallt i svenska språket. Då teknisk dokumentation oftast är på engelska krävs goda kunskaper i detta språk. Vi ser gärna att du har B-körkort då våra kunder finns i hela Regionen.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har erfarenhet inom medicinsk teknik, samt har bred kompetens inom IT. Teknisk utbildning på högskolenivå inom området medicinsk teknik eller med annan inriktning som av arbetsgivaren bedöms relevant är meriterande. Allt fler medicintekniska utrustningar är del av regionövergripande system uppkopplade mot servrar, och därmed blir vitala system för sjukvården. Du är serviceinriktad, gillar att jobba i sjukhusmiljö, är flexibel och lösningsorienterad.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Gruppchef Medicinsk teknik (MT) Mecdel Yildiz tel 018-611 33 50
Fackliga kontaktpersoner: 
Sveriges ingenjörer, Leif Sandberg 018-611 60 65
Vision, Tomas Mäkinen 018-611 22 67

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kan komma att ske löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.