Tillbaka

Gruppchef till kuratorer inom medicinsk och onkologisk rehabilitering

Referensnummer AS894/2020
Sista ansökan 2020-12-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi söker dig som är intresserad av att vara med och leda och utveckla verksamheten inom Verksamhetsområdet Rehabilitering och Smärtcentrum. Inom verksamhetsområdet finns avdelningen för Medicinsk och Onkologisk Rehabilitering. Den består av cirka 60 medarbetare (arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter och kuratorer) vilka arbetar inom ett flertal akutsjukvårds verksamhetsområden på Akademiska sjukhuset.

Ditt uppdrag


Du är gruppchef med operativansvar för avdelningens kuratorer. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med avdelningschefen leder och fördelar arbetet. Som gruppchef är du medarbetarnas närmaste chef, du kommer att planera och fördela personalresurser inom avdelningen och medverka i rekrytering av nya medarbetare, samt inskolning och handledning av dessa. Du kommer även att i samarbete med avdelningschefen utforma enhetens verksamhets- och handlingsplan och vara delaktig i att följa upp och utvärdera uppsatta mål. Du bidrar till att personal och verksamhet utvecklas och förnyas i linje med sjukhusets mål, samt enligt vetenskap och beprövad erfarenhet, med patientens bästa i fokus. Patientsäkerhetsarbetet är prioriterat på sjukhuset och din roll som gruppchef är viktig för utvecklingen inom detta på avdelningen.

Du arbetar för att personalen medverkar i interna och externa nätverk. Du bidrar i nära samarbete med avdelningschefen till att medarbetarna har en god och stimulerade arbetsmiljö. Du ansvarar för att enheten uppfyller sin del av verksamhetens åtagande vad beträffar grundutbildning inom ramen för VFU. Du kommer att hålla medarbetarsamtal och medverka i löneprocessen.

Dina kvalifikationer


I syfte att få en så bra ledningsrepresentation för hälsoprofessioner som vi bara kan ser vi gärna att du är erfaren sjukhuskurator med socionomexamen även om du som har grundprofession inom något annat av våra områden också givetvis är välkommen att söka. Du har erfarenhet från samt intresse av arbetsledning. Du har erfarenhet av och är bekväm med att fatta egna beslut i en snabbutvecklande arbetsmiljö. Du kan motivera och inspirera kollegor och medarbetare. Du har god förståelse för universitetssjukhusets tredelade uppdrag i form av vård, utbildning och utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% inom din profession varav gruppchefsuppdraget omfattar 50%.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Nicola Ingvast, 018- 611 43 73, nicola.ingvast@akademiska.se
Verksamhetschef Rolf Karlsten, 018-611 35 18, rolf.karlsten@akademiska.se
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.