Tillbaka

Kurator Palliativt centrum med placering ASH

Referensnummer AS892/2020
Sista ansökan 2020-12-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Palliativt centrum, som är en del av Akademiska Sjukhuset, består av Hospice, Avdelningen för specialiserad hemsjukvård (ASH) och Palliativa konsultteamet (PKT). Vi har både slutenvård, hemsjukvård, rådgivning och undervisning, framför allt med inriktning på palliativ vård.  Vi vårdar patienter med olika diagnoser och i alla åldrar, även barn.

Som kurator på palliativt centrum arbetar du i ett mulitdiciplinärt team med vården av svårt sjuka patienter i hemmet. Det är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du arbetar självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. 

Ditt uppdrag


Arbetet innebär nära kontakt med patient, närstående och personal vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga.  Vi har ett nära samarbete inom Palliativt centrum så som kurator kommer du att träffa patienter både inom hemsjukvården och patienter som vårdas inneliggande på Hospice. 

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är: 
- Psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete 
- Stödjande, rådgivande och bearbetande samtal med patienter och närstående 
- Samordna kontakter med myndigheter och andra vårdgivare 
- Leda och ansvara för samtalsgrupper/närståendegrupper 
- Ansvara för efterlevandesamtal 
- Delta i multidisciplinära teamronder 
- Handledning av socionomstudenter 
- Deltagande i utvecklingsarbete 

Hos oss står patienten i centrum och vi strävar ständigt efter att förbättra vården. Vi söker dig som är intresserad av och vill vara delaktig i utvecklingsarbete. Som person är du öppen för förändring och se de möjligheter som finns för att förbättra vården för våra patienter. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig med socionomexamen med erfarenhet /intresse av psykosocialt behandlingsarbete.  Erfarenhet i att delta eller driva utvecklingsarbete är meriterad. B-körkort är ett krav. 

Din kompetens


Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och är lösningsfokuserad.Du är noggrann, följer upp och strävar efter att uppfylla kvalitetsmål. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Introduktionen kommer att anpassas individuellt efter dina behov. Kunskapsutveckling sker bland annat genom nätverksmöten och tvärprofessionella möten. Grupphandledning varje månad. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Lisa Sörell, Avdelningschef 018–617 16 66 
Facklig kontaktperson
SACO/Akademikerförbundet SSR, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.