Tillbaka

Överläkare

Referensnummer AS891/2020
Sista ansökan 2020-12-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar huserar i den nya vårdbyggnaden, ingång 100/101 vid Dag Hammarskjölds väg. Verksamheten har moderna lokaler med enpatientrum, nya informations- och kommunikationstekniska system samt åtskilda professionella och publika flöden. Den nya byggnaden har utrustats med den senaste medicintekniska utrustningen, exempelvis Sveriges första MR-linac som kombinerar linjäraccelerator med bilddiagnostik. Nybyggnationen ger oss nya möjligheter att samlokalisera verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar tillsammans med verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum, vilket ger nya samverkansmöjligheter med stor potentiell patientnytta.

Ditt uppdrag


Som överläkare inom sektionen kommer du att arbeta inom verksamhetsområdet blod- och tumörsjukdomar, vilken bedriver onkologisk vård varav en stor andel högspecialiserad. Du kommer att arbeta med utveckling av lutetiumbehandlingar av i första hand prostatacancerpatienter. Du kommer också att ha en stödjande roll på strålbehandlingsavdelning med inriktning på analys av PET-undersökningar och andra nuklearmedicinska undersökningar samt bistå vid utvecklingen av MR-linac.

Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling inom ditt område. Tillsammans skapar vi en utmanande och utvecklade arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del. Läs gärna om oss här.

Dina kvalifikationer


Du som söker är specialist i onkologi och nuklearmedicin samt har erfarenhet av lutetiumterapi. Du tar initiativ, startar aktiviteter och är bekväm med att fatta beslut. Du har en god samarbetsförmåga och lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du är intresserad av forskning och utveckling. Tidigare forskningserfarenheter och meriter av vikt.

För överläkartjänst krävs att innehavaren uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för överläkartjänst. 

Vi erbjuder


Tjänsten är tillsvidareanställning på 75% av heltid och med plan att framöver utöka till heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Tf. verksamhetschef Honar Cherif, honar.cherif@akademiska.se 018-611 91 25
Sektionschef Henrik Lindman, henrik.lindman@akademiska.se 018-611 91 42
Facklig kontaktperson Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. 

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.