Tillbaka

Biträdande avdelningschef BUPs slutenvårdsavdelning

Referensnummer AS884/2020
Sista ansökan 2020-11-27
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde psykiatri vid Akademiska sjukhuset bedriver högspecialiserad vård för personer med svåra psykiska besvär och sjukdomar. Verksamhetsområdet är indelat i fem olika sektioner, Affektiva sjukdomar, Beroende- och neuropsykiatri, Psykosvård och Rättspsykiatri, Barn- och ungdomspsykiatri samt Akut- och konsultpsykiatri. Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna upp till 18 år. BUP heldygnsvård och akutmottagning är belägen i psykiatrins hus på sjukhusområdet. Det är en kombinerad vårdavdelning med 6 platser och akutmottagning.

Ditt uppdrag


Vi söker dig som vill ta dig an ett spännande uppdrag där omvårdnads-, patientsäkerhetsfrågor samt verksamhetsutveckling är i fokus. Arbetet på akutavdelningen sker i tvärprofessionella team där du deltar i det kliniska arbetet. Tillsammans med avdelningschef och överläkare leder du, utvecklar och följer upp verksamheten.
Vi erbjuder ett utmanade jobb med stora möjligheter till personlig utveckling och kompetensutveckling. Du är direkt underställd avdelningschefen och ersätter denne vid frånvaro.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska  gärna med tidigare chef/ledarskapserfarenhet. Vidareutbildning och erfarenhet av psykiatri, gärna barn- och ungdomspsykiatri är meriterande. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper vilket innebär att du har ett genuint intresse av att leda människor och god förmåga att utveckla medarbetare och verksamhet. Du ser möjligheter i förändringsarbete. Genom att informera, engagera och motivera dina medarbetare skapar du ett positivt arbetsklimat, hög delaktighet och god laganda. Du är kommunikativ och har helhetssyn, en god förmåga till samarbete och arbetar långsiktigt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Tjänsten innebär ett visstidsförordnande som chef med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Eeva Böök, tfn 018-611 25 46.
Fackliga representanter för Vårdförbundet, SACO och Kommunal kan nås via växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Sista ansökningsdag 27/11. Utdrag från belastningsregister kommer att tas. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.