Tillbaka

ST-studierektor, barn- och ungdomspsykiatri

Referensnummer AS882/2020
Sista ansökan 2020-12-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet 


Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) är en av fem sektioner i verksamhetsområdet psykiatri som är en mångfacetterad verksamhet. Forskning och undervisning är integrerade delar av verksamheten och det pågår en mycket patientnära psykiatrisk forskning som bedrivs av flera yrkesgrupper. Sektionen Barn- och ungdomspsykiatri svarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård till personer i åldrarna 0 – 18 år i Uppsala län med öppenvårdsmottagningar för närvarande i Uppsala och Enköping. Vår akutavdelning, akutmottagning och ätstörningsmottagning är belägna på Akademiska sjukhuset i Psykiatrins hus.

ST-avdelningen består av 12 ST-läkare Barn och ungdomspsykiatri och 23 ST-läkare Vuxenpsykiatri med respektive ST-studierektor.

Ditt uppdrag


ST-studierektor i samarbete med avdelningschef och biträdande avdelningschef för ST-avdelningen och verksamhetschef har samverkansansvar för att leda, planera och utveckla ST-läkarna och säkerställa att verksamheten uppfyller de krav som ställs beträffande effektivitet, kvalitet och mål i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter. ST-studierektor ska fungera som organisatoriskt stöd till ST-handledare, ST-läkare och verksamhetschef.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare med specialistkompetens i barn och ungdomspsykiatri. Du har handledar- och ledarskapsutbildning samt pedagogisk kompetens för studierektorsuppdraget. Vi värdesätter högt att du har lätt för att samarbeta, är strukturerad och lyhörd, har en god förmåga att kommunicera och stort engagemang för blivande specialisters utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder studierektorsuppdrag på 30% under ett tidsbegränsat uppdrag på 3 år med möjlighet till förlängning och en tjänst inom din profession på Barn och ungdomspsykiatri. Tillträde enligt överenskommelse.
Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


ST-läkarchef Sofia Christopoulou, 018-611 21 88
Biträdande avdelningschef ST-avdelningen Anne Fredriksson, 018-611 20 38
Sektionschef Barn och ungdomspsykiatri Anna Servin Cervin, 018-611 89 77
Facklig kontakt, nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. 
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.