Tillbaka

Specialistläkare reumatologi

Referensnummer AS879/2020
Sista ansökan 2020-12-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Reumatologisektionen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuder en överläkartjänst/specialistläkartjänst inom Reumatologi. Vår verksamhet omfattar en stor öppenvård om ca 10 000 läkarbesök per år, en dagsjukvårdsavdelning för infusionsbehandlingar och polikliniska utredningar samt slutenvård. Vi delar slutenvård med övriga specialiteter inom verksamhetsområdet Specialmedicin och reumatologin förfogar över 7 slutenvårdsplatser för huvudsakligen utredning och behandling av systemsjukdomar. Riks -och regionvård utgör ca 35 % av slutenvården vilket innebär en viktig och stimulerande kontakt med kollegerna i vår region.

Verksamheten är forskningsintensiv med aktiv forskning i flera olika projekt och vi deltar i ett antal läkemedelsprövningar. För närvarande är vi 10 specialister och 5 egna ST läkare inom verksamheten. Reumatologin ligger väl samlad på sjukhuset. Vi har ansvar för reumatologiutbildningen under termin 7 på läkarprogrammet.

Dina kvalifikationer


Specialistkompetens i reumatologi ett krav, helst med flera års erfarenhet inom specialiteten. Det kliniska arbetet kommer att vara förlagt till alla delar av verksamheten och bred dokumenterad erfarenhet av arbete med reumatiska sjukdomar inklusive de inflammatoriska systemsjukdomarna är viktigt. Intresse och erfarenhet av undervisning och utbildningsfrågor liksom disputation och pågående forskningsaktivitet är meriterade, samt självklart intresse för verksamheten och dess utveckling. Förutom de formella meriterna lägger vi mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Specialistläkare som uppfyller kriterier för överläkartjänst på Akademiska sjukhuset erbjuds överläkartjänst.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgrad efter överenskommelse. Tillträde efter överenskommelse. Beredskap och jour på den egna avdelningen på helger ingår i tjänstgöringen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef: Johan Back tel. 018-611 54 21, e-post johan.back@akademiska.se
Facklig kontaktperson Hanna Lindberg UAL nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. 
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.