Tillbaka

Sjuksköterska till barnskyddsteamet i Uppsala län

Referensnummer AS876/2020
Sista ansökan 2020-11-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Då av våra sjuksköterskor kommer att gå i pension söker vi Dig som vill jobba tillsammans med oss i Barnskyddsteamet! Här kommer du ingå i ett kompetent  team med barnsjuksköterskor, läkare, psykolog och medicinsk sekreterare.

Barnskyddsteamet är lokaliserat till Uppsala och har sin mottagningsverksamhet på barnspecialistmottagningen i Uppsala. Barnspecialistmottagningar finns lokaliserade förutom i Uppsala även i Enköping, Knivsta, Tierp samt Östhammar och ingår i sektionen Barns Vård och Hälsa inom Akademiska Barnsjukhuset.

I Barnskyddsteamet arbetar flera professioner tillsammans. Vi samverkar med andra sjukvårdsenheter och myndigheter och bistår med särskild barnmedicinsk kompetens när misstanke uppstår om att barn eller ungdomar far illa. Teamet utgår från ett helhetsperspektiv om barns och ungdomars fysiska, psykiska och sociala hälsa och hur dessa påverkats av eventuella trauman. Vi bedriver utbildning, uppföljning, kvalitetssäkring och formulerar rutiner för handläggning av barn och ungdomar som far illa. Barnskyddsteamet utför hälsoundersökningar och psykologiska bedömningar enligt en innovativ arbetsmodell Hälsofam på remiss från socialtjänsten på barn och ungdomar som utreds för placering utanför det egna hemmet.

Vi erbjuder individanpassad introduktionsutbildning samt goda möjligheter till fortbildning, kompetensutveckling och forskning.

Ditt uppdrag


Du ingår som medarbetare i ett multidisciplinärt team där du är den ena av två specialistsjuksköterskor. Din huvudsakliga arbetsuppgift är patientmottagning, telefonrådgivning, tidsbokning, konsultation, kontakt med vårdgrannar och myndigheter. Du deltar i teambesök och har även egen patientmottagning.
Utbildning och föreläsningar ingår i arbetsuppgifterna och vi har många pågående utvecklingsarbeten kring kvalitetssäkring.

Dina kvalifikationer


  • Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i hälso- och sjukvård för barn- och ungdomar eller motsvarande. Meriterande är erfarenhet av arbete med barn- och ungdomar samt med barn och ungdomar som farit illa. 
  • Du bör ha god förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär kontakt med olika personer, professioner och myndigheter.
  • Det är önskvärt att Du har erfarenhet av att föreläsa eller utbilda och intresse för utvecklingsarbeten.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning 100%. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Gruppchef Nina Mohlin  nina.mohlin@akademiska.se
Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 018-611 28 61
Vårdförbundet Jenny Wolkert 0171-418325

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande så vänta inte med din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.