Tillbaka

Sjuksköterska till njurmottagningen

Referensnummer AS869/2020
Sista ansökan 2020-11-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Den njurmedicinska verksamheten omfattar utredning, vård och behandling av komplicerade fall av njursvikt. Njurmottagningen tar emot ca 4500 patienter per år. Vi har nybesök, återbesök, transplantations- och donatorsutredningar och tar även emot akutbesök för vår patientgrupp. Vi har också en njursviktskoordinator knuten till oss för att informera och stärka våra kroniskt sjuka patienter.

Ditt uppdrag


I dina arbetsuppgifter ingår provtagning, telefonrådgivning och dagvård där vi behandlar patienter med infusioner, transfusioner och övervakning efter njurbiopsier och CDK-inläggningar. I ditt arbete ingår också administrativa uppgifter som bokning och förberedelse av mottagningsbesök samt uppföljning av provtagning.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad sjuksköterska med flera års yrkeserfarenhet. Meriterande är tidigare mottagningsarbete eller erfarenhet av njursjukvård.

Din kompetens


Du sätter patienten i fokus, är ansvarstagande och positiv. Arbetet kräver att du har ett gott bemötande, är strukturerad samt kan arbeta både självständigt och tillsammans med gruppen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett längre vikariat på njurmottagningen med ev möjlighet till tillsvidareanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Johanna Grape 018-611 42 76
Gruppchef Pernilla Blomqvist 018-617 11 15
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.