Tillbaka

Specialistläkare till barn- och ungdomspsykiatrins affektiva mottagning

Referensnummer AS563/2020
Sista ansökan 2020-11-24
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) är en av fem sektioner i verksamhetsområde psykiatri vid Akademiska sjukhuset. Barn- och ungdomspsykiatrin svarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård till personer i åldrarna 0–18 år i Uppsala län med öppenvårdsmottagningar i centrala delar av Uppsala och Enköping. Vår slutenvårdsavdelning, akutmottagningen och ätstörningsmottagningen är belägna på Akademiska sjukhuset. 

På vår affektiva mottagning arbetar cirka 25 medarbetare med ca 1 200 patienter i åldrarna 0–17 år. Patientgrupperna är barn och ungdomar med svåra depressioner, komplexa ångest- och tvångstillstånd, självskadeproblematik samt bipolär sjukdom och psykosPå mottagningen bedrivs klinisk forskning. På grund av pensionering söker vi nu en ny specialist som tillsammans med våra andra erfarna specialister på mottagningen vill utveckla mottagningen vidare.   På BUP i Uppsala län finns 12 specialist/överläkartjänster. Som läkare inom BUP ingår du i sektionens läkargrupp med andra erfarna, trevliga och skickliga kollegor. Mottagningen delar lokaler med BUP:s neuropsykiatriska mottagning, och kommer under våren att flytta tillbaka till nyrenoverade lokaler på Kungsgatan 38 i centrala Uppsala. 

Ditt uppdrag


I dina arbetsuppgifter ingår sedvanliga medicinska arbetsuppgifter så som barnpsykiatrisk diagnostik samt bedömnings- och behandlingsarbete. Mottagningen är uppdelad i 2 team med psykologer, sjuksköterskor, kuratorer och skötare. Som läkare kommer du arbeta i ett av teamen och du samarbetar med teammedlemmarna angående gemensamma patienter och familjer. I arbetet ingår handledning av läkarstudenter och ST-läkare samt annan sjukvårdspersonal. Jour- och beredskapsarbete (bakjour) på vår akutavdelning ingår i tjänsten. 

Dina kvalifikationer


Vi söker en legitimerad läkare med specialistkompetens i barn- och ungdomspsykiatri, alternativt psykiatri. Stor vikt kommer att läggas vid klinisk skicklighet. Erfarenhet eller intresse av forskning och utbildning är en fördel.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Innan eventuell anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregister att göras. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Anna Servin Cervin, sektionschef, 018-611 89 77  
Hannes Bohman, överläkare och medicinskt ledningsansvarig på mottagningen, 076-856 52 15 / 070-7314574 
Facklig kontaktperson UAL, Petra Siltberg, 018-611 00 00 (vxl) 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kan komma att göras löpande före sista ansökningsdatum.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är läkarlegitimation och specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska Sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.