Tillbaka

Avdelningschef till sektionen för psykos- och rättspsykiatri

Referensnummer AS817/2020
Sista ansökan 2020-11-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Nu söker vi en avdelningschef inom psykiatrin med tjänstgöring inom psykosvården, sektionen för Psykos- och rättspsykiatri. Psykosvården har en mycket välfungerande vårdkedja med öppenvård och heldygnsvård - med möjlighet till direktinläggningar på dagtid. Teamarbetet i öppenvården med erfarna samordnare är grunden för omhändertagandet. Mottagningen är lokaliserad på Akademiska sjukhusets kärnområde, Ingång 10 (Psykiatrins hus) med gångavstånd till resecentrum.

Ditt uppdrag


Som avdelningschef är du direkt underställd sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp. Du har ansvar för arbetsmiljö, verksamhet och ekonomi, vilket innebär att du har ansvar för att leda, följa upp och utveckla verksamheten. Du ger medarbetarna tillgång till daglig direkt eller indirekt ledning samt genomför medarbetar- och lönesamtal. Som avdelningschef har du ett nära samarbete med sektionschef och övriga avdelningschefer samt medicinskt ledningsansvarig läkare. Du samarbetar nära med psykosvårdens öppenvårdsmottagning A för att säkerställa jämlik och god vård med en effektiv resursfördelning.

Dina kvalifikationer


Du har för verksamheten lämplig akademisk utbildning, gärna några års erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet från psykosvård eller annan psykiatrisk vård.

Din kompetens


Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och du skapar delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Du är tydlig i ditt ledarskap och därutöver både lyhörd och drivande. Du tar ansvar för personal, ekonomi och verksamhetsfrågor och trivs med att leda team. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är väl förankrade i verksamheten. Vid tillsättningen kommer stor hänsyn att tas till personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat som avdelningschef under perioden 2021-01-01 tom 2022-02-28 Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Psykosvård och rättspsykiatrisk vård Tarja-Leena Kirvesniemi, tel. 018-611 23 63.
Kontakta gärna även våra fackliga ombud:
Åsa Erkers Schutz, 018-611 23 58, Vårdförbundet
Ann-Sofie Hansson Pourtaheri, , 018- 611 23 81, SACO/Psykologförbundet
Madeleine Berg Tashakori Ghareshshiran,  018-611 10 87, Kommunal

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.