Tillbaka

Intensivvårdssjuksköterska med uppdrag att utveckla omvårdnadsronder

Referensnummer AS814/2020
Sista ansökan 2020-11-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Neurointensiven, NIVA, tillhör verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi. Vi är en högspecialiserad och högteknologisk enhet där vi vårdar svårt sjuka barn och vuxna med skador och sjukdomar som påverkar hjärna och nervsystem. Vi har ett gott arbetsklimat och ett nära samarbete med andra intensivvårdsavdelningar. Vi erbjuder dig ett mycket spännande arbete inom högspecialiserad neurointensivvård där du får en unik möjlighet att växa och utvecklas i din roll som specialistsjuksköterska.

Projekt för att utveckla omvårdnasronder på NIVA                                                                   
Projektet löper under ett år med start i januari. Du utgör en del av en arbetsgrupp som leds av lena Nyholm.  I uppdraget ingår att fördjupa sig i Fundamentals of Care, utveckla och implementera omvårdnadsronder i den dagliga verksamheten på NIVA. Utvärdera omvårdnadsronderna genom att undersöka frekvensen av komplikationer och MedControl ärenden relaterat till omvårdnad före och efter införandet av omvårdnadsronder. De första tre månaderna är 30% av din arbetstid avsatt för studier och arbete med implementering av omvårdnadsronder, därefter kommer 10% av arbetstiden schemaläggas för vidareutveckling och utvärdering av projektet. Under sommarmånader görs uppehåll i projektet och du arbetar kliniskt 100%.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är intensivvårdssjuksköterska med stort intresse för omvårdnads- och utvecklingsarbete.
Du har arbetat några år som intensivvårdssjuksköterska och har magisterexamen i vårdvetenskap eller medicinsk vetenskap. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som flexibilitet, god självkännedom och kommunikativ förmåga.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig en tillsvidareanställning 100% som intensivvårdssjuksköterska där projektet ingår , tillträde i januari eller februari 2021. Vi bemannar dygnets alla timmar och en del av tjänstgöringen är förlagd på obekväm tid och natt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Monica Edberg, 018-611 49 62                                                                             
Lena Nyholm specialistsjuksköterska intensivvård, Med. Dr, 018-617 03 49
Facklig representanter nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden, så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.