Tillbaka

Biomedicinsk analytiker till Cellärimmunologen

Referensnummer AS797/2020
Sista ansökan 2020-11-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet och ditt uppdrag


Cellulärimmunologen är en del av klinisk immunologi och transfusionsmedicin på Akademiska laboratoriet. Vi arbetar för patienter som behöver transplantationer av organ eller stamceller. Våra patienter har svåra sjukdomar som cancer, diabetes, njursjukdomar med mera, vi tar bland annat hand om stamcellskördar, isolerar langerhanska ö-celler, samt gör vävnadstypningar inför organtransplantation. Vi behöver nu förstärkning, främst till vårt ö-cellslab.

Ö-cellslaboratoriets viktigaste uppgift är att isolera insulinproducerande celler ur donerad vävnad och förbereda dessa för transplantation till diabetespatienter. Vi är en del av ett internationellt nätverk vilket gör att vi tar emot organ från, och transplanterar i, flera länder samt distribuerar ö-celler till forskningscentrum runt om i norra Europa. Vi har också ett nära samarbete med Uppsala Universitet.

Som biomedicinsk analytiker hos oss får du arbeta i nära samarbete med andra delar av vården. Under en och samma dag kan du hinna med och jobba både i vårt renrum och dessutom vara med på en ö-cells- eller stamcellstransplantation. Eftersom vi ska kunna leverera ö-celler året runt, alla dagar i veckan så förekommer beredskapstjänstgöring vissa kvällar och helger.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetenser. Meriterande är vana att arbeta med humana celler i steril miljö. Vi söker dig som gillar hantverksmässigt labbande och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i renrum. Du behöver vara flexibel, bra på att samarbeta och vilja bidra till ett positivt arbetsklimat. Självklart är du noggrann och ansvarstagande och du har förmåga att självständigt planera ditt arbete, göra bedömningar och fatta egna beslut. Du talar, läser och skriver svenska obehindrat.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena Wehlin, tel. 018-611 3634
Processansvarig ö-lab Rosanna Skog, tel. 073-593 3540

Facklig kontaktpersoner
Hanna Schierbeck, Naturvetarna, tel.  070-770 1873
Emelie Granath, Vårdförbundet, tel. 018-611 4188

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.