Tillbaka

Apotekare eller receptarie till läkemedelsförsörjningen

Referensnummer AS795/2020
Sista ansökan 2020-11-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Läkemedel och farmaci

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sedan den 1 februari 2019 driver Akademiska sjukhuset delar av sjukhusapoteksfunktionen i egen regi under namnet Läkemedel och farmaci. Avdelningen är uppdelad i enheterna Läkemedelsberedning, Läkemedelsförsörjning och Klinisk farmaci. Inom enheten Läkemedelsförsörjning arbetar ett 20-tal medarbetare med läkemedelsförsörjningen till Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping. Vårt uppdrag är att förse ett 50-tal avdelningar med basförråd av läkemedel och infusionsvätskor samt att arbeta med läkemedelsupphandling, statistik och läkemedelshanteringsfrågor. Då en av våra medarbetare kommer att vara tjänstledig under 2021 söker vi en vikarie.  

Ditt uppdrag


Du kommer att ansvara för avdelningens arbete med läkemedelsupphandling, statistik och läkemedels tillgänglighet. Tjänsten innebär att bearbeta och analysera information och tillsammans med kollegor besluta om åtgärder tex vid restnoteringar. I arbetet kommer du att ha kontinuerlig kontakt med avtalade leverantörer. Tjänsten innebär också att delta i Läkemedelsförsörjningens övriga uppdrag.  

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller receptarie. Erfarenhet av farmaceutiskt arbete inom vården eller arbete på sjukhusapotek är meriterande. Goda kunskaper i Excel är ett krav. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Din kompetens


Du arbetar bra med andra människor och är lyhörd. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Du behärskar komplexa frågor och har förmågan att analysera och lösa komplicerade problem.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tidsbegränsad anställning 2021-01-01-2021-12-31. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Karin Bäckman, Chef Läkemedelsförsörjningen, 018 - 6171190
Facklig företrädare, Sveriges Farmaceuter: Josefin Jädernäs 073-867 04 92 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.