Tillbaka

Fysioterapeut inom stroke och rehabilitering

Referensnummer AS790/2020
Sista ansökan 2020-11-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Fysioterapeuterna på Akademiska Sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter.

Att vara fysioterapeut på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande och berikande arbetsuppgifter. En individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom professionsmöten där fysioterapeuter utbyter kunskap och erfarenhet liksom genom nätverk och tvärprofessionella möten. Introduktionen anpassas efter dina förutsättningar. Du kommer huvudsakligen ha din arbetsplats på strokeavdelning 85B. På avdelningen arbetar flera fysioterapeuter vilket möjliggör kollegialt utbyte och stöd. Grunden för arbetssättet är arbete i tvärprofessionella team utifrån en helhetssyn på patienten. Tillsammans arbetar teamet för att ge patienter en professionell vård och rehabilitering. Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen innebära bedömning av funktionsförmåga där misstanke om stroke/TIA finns. Utifrån dina och övriga i teamets bedömningar sker sedan vidare planering för patienten. Utprovning/förskrivning av hjälpmedel, tidiga rehabiliteringsinsatser samt andningsvård kommer också vara en del av dina arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut. Vi ser det som meriterande om du har klinisk erfarenhet av arbete inom strokevård, andningsvård samt erfarenhet av teamarbete. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att handleda studenter.
Arbetet innebär nära kontakt med patient och personal vilket ställer krav på gott bemötande, flexibilitet, en väl utvecklad samarbetsförmåga och organisationsförmåga Vi ser gärna att du har en förmåga att kunna prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter.
 I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning, 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Elisabeth Belin telefon 018-611 53 28, elisabeth.belin@akademiska.se
Gruppchef Anna Wångersjö, 018-617 14 89, anna.wangersjo@akademiska.se
Gruppchef Annelie Berthén, telefon 018-617 14 88, annelie.berthen@akademiska.se
Facklig företrädare för Fysioterapeuterna nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.