Tillbaka

Specialistsjuksköterska i psykiatri med tjänstgöring dagtid

Referensnummer AS785/2020
Sista ansökan 2020-11-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Psykosvårdens öppenvårdsmottagning A har ett uppdrag gällande utredning, behandling, omvårdnad och rehabilitering för patienter med schizofreni eller schizofreniliknande tillstånd.

Vi bedriver vår verksamhet dagtid, måndag till fredag i Psykiatrins hus. Alla patienter tilldelas en ansvarig läkare och en samordnare. Som samordnare ansvarar man för att patienten får de insatser som hen behöver och arbetet sker teambaserat. Vi har även ett nära samarbete med slutenvården, andra vårdgivare inom kommun och landsting samt erbjuder även stöd till närstående.  

Mottagningen är en välfungerande och trivsam arbetsplats med duktiga, erfarna samt engagerade medarbetare med olika bakgrund och kompetens. Vi som arbetar här är ett tvärprofessionellt team bestående av läkare, psykologer, kuratorer, arbetsterapeut, sjuksköterskor, dietist, medicinska sekreterare samt ett mobilt resursteam. Vi värderar god sammanhållning och tror att du kommer att tycka det är roligt att arbeta hos oss! 

Ditt uppdrag


Som specialistsjuksköterska har du kunskap och intresse för psykosvård samt vilja att utveckla samarbete, samordning och kvaliteten på verksamheten. Du har en central roll i samverkan kring komplexa vårdbehov och ansvarar för att implementera ny kunskap inom psykiatrisk omvårdnad. Du är samordnare för ett antal patienter och ansvarar för att bedriva och genomföra omvårdsandsuppdrag utifrån verksamhetens behov. På mottagningen finns det flera olika gruppverksamheter där du har möjlighet att utveckla samt medverka i. Specialistsjuksköterskan administrerar även läkemedel och provtagning samt medverkar i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i övrigt forsknings- och utvecklingsarbete.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenheter av psykosvård och specialistsjuksköterska i psykiatri eller sjuksköterska med siktet inställt mot att bli specialist. Utbildning och intresse för kvalitetsutveckling är en merit.

Personliga egenskaper


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och en god samarbetsförmåga med såväl patienter som personal. Det är av stort värde att du är engagerad i ditt arbete och bidrar till ett gott arbetsklimat. Vidare är du ansvarstagande, flexibel samt strukturerad i ditt arbetssätt. Du kan kommunicera motiverande och positivt och du trivs både med självständigt arbete och med att arbeta i team.
Varmt välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med heltid som grund men tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Provanställning kan komma att tillämpas. Schemat är förlagt måndag till fredag kontorstid utan helgtjänstgöring. Vi arbetar aktivt med hälsofrämjande aktiviteter för såväl våra patienter som vår personal och det finns möjlighet till gemensam friskvård en gång i veckan på arbetstid för personalen.
Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Alexander Joneby, 018-611 88 03 alexander.joneby@akademiska.se

Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi arbetar löpande med urvalet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.