Tillbaka

Sjuksköterska minnes- och geriatrikmottagningen, Hem- och dagrehab

Referensnummer AS781/2020
Sista ansökan 2020-11-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Geriatriken på Akademiska sjukhuset i Uppsala är en av landets mest heltäckande kliniker för medicinsk vård, utredning och rehabilitering av äldre patienter. Vi har tre vårdavdelningar och en omfattande öppenvårdsverksamhet inkluderande minnesmottagning samt Hem- och dagrehabilitering.

Hem- och dagrehabilitering är en del av minnes- och geriatrikmottagningen och vänder sig till patienter som behöver insatser från det geriatriska teamet då slutenvård inte är nödvändig. Rehabiliteringen bedrivs personcentrerat utifrån patientens behov, i sjukhusets lokaler eller i hemmiljö under en begränsad tidsperiod.

Teamet består av läkare, sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, logoped och dietist. Att arbeta i team med olika kompetenser är centralt i vårt arbetssätt och en god samverkan med andra vårdaktörer värdesätter vi högt.

Ditt uppdrag


Dina arbetsuppgifter är att vara omvårdnadsansvarig, ansvara för sjuksköterskedelen i tre månaders strokeuppföljning, remisshantering till Hem- och dagrehabiliteringen samt samordnare i teamet som består av administrativt arbete. Samarbetet med kollegor på vårdavdelningar samt vårdaktörer inom kommunerna är en del av det dagliga arbetet.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse och erfarenhet av att arbeta med geriatriska patienter, med framför allt strokediagnos, Parkinsons sjukdom och osteoporos.
Du vill utvecklas i din profession och vara med i förbättringsarbetet inom geriatrisk öppenvård.

Din kompetens


Arbetet kräver att du har ett gott bemötande, är strukturerad och kan arbeta både självständigt och tillsammans med det tvärprofessionella teamet i ett växlande tempo. B-körkort krävs. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.  Administrativ vana från öppenvårdsarbete är önskvärt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Omfattning 100 %. Tjänstgöring måndag till fredag. Provanställning kan bli aktuell.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Rose-Marie Brundin 018-611 70 71
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.