Tillbaka

Fysioterapeut till kirurgi/urologi

Referensnummer AS778/2020
Sista ansökan 2020-11-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum arbetar ca 120 fysioterapeuter. Vi arbetar mestadels inom den somatiska vården. Du kommer att ha din grundplacering vid verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum och din kliniska placering inom avdelning Medicinsk och Onkologisk Rehabilitering. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning kommer du att vara med och utveckla vården för våra patienter.

Att vara Fysioterapeut på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov. En individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom nätverksmöten och tvärprofessionella möten där fysioterapeuter utbyter kunskap och erfarenheter.

Ditt uppdrag


Du kommer som fysioterapeut/sjukgymnast att arbeta inom Lever- och pankreaskirurgi och Urologi. På kirurgavdelningen 70C2 utreds, behandlas och opereras patienter med sjukdomar i lever, gallvägar samt bukspottkörtel. Vanliga sjukdomar är tumörer i dessa organ eller svåra bukspottskörtelinflammationer.

På urologen 50C utreds och behandlas patienter med sjukdomar i njurar, urinledare, blåsa, prostata, urinrör, penis och testiklar. På båda avdelningar träffar du patienter inför operationen för att ge information om tiden direkt postoperativt, samt postoperativt för att bedöma stödbehov i mobiliseringen samt för att behandla eventuella andningskomplikationer. Du bör därmed ha goda kunskaper inom mobilisering, fysiologi och respiration samt kunna motivera patienten till detta. Inför hemgång träffar du patienter igen för att ge råd och stöd i att komma igång med fysisk aktivitet efter hemkomst. Att kunna motivera till fysisk aktivitet både under vårdtiden samt inför hemgång är en viktig del av arbetet. Vårdtiden är oftast kort så du ska ha förmåga att kunna prioritera och disponera din arbetstid.

I klinik arbetar du självständigt och du lägger upp din tid efter patienternas behov, vilket kan variera dag för dag. Som fysioterapeut är du tillsammans med andra fysioterapeuter inom akutsjukvård liksom med andra specialiteter såsom dietist, kurator och omvårdpersonal en del av ett större team.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller sjukgymnast med erfarenhet av och/eller intresse för kliniskt arbete inom kirurgi samt har intresse för att utveckla verksamheten inom dessa områden tillsammans med övriga kollegor. 

Din kompetens


Du kan kommunicera, motivera till fysisk aktivitet samt har goda kunskaper inom respirationsfysiologi och behandling av andningsproblematik postoperativt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets-och organisationsförmåga, förmåga att prioritera och arbeta självständigt samt förmåga att kommunicera och motivera. Som person är du trygg, stabil, tolerant och öppen. Du har god självkännedom, är stresstålig och tycker om att arbeta i team. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har nära till reflektion.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat på 100% från 2021-02-15 till 2022-01-09 eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Nicola Ingvast 018- 611 43 73
Gruppchef Andrea Lundkvist 018- 617 37 33
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.