Tillbaka

Avd.100B1 för reumatologi, hud, endokrin och diabetes söker sjuksköterska

Referensnummer AS768/2020
Sista ansökan 2020-12-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Med patienten i fokus tar vi möjligheten att stärka och utveckla vår verksamhet i nybyggda lokaler i 100-huset. Vi ställer höga krav på kompetens och utvecklingsvilja, men ger också utrymme för flexibilitet och egna innovationer.

Vår verksamhet


Vi bedriver en högspecialiserad vård inom reumatologi, endokrinologi, diabetes och dermatologi för länsinnevånare och för sjukvårdsregionen. Våra patienter kommer huvudsakligen planerat men även akut via vår egen dagsjukvård eller mottagning. Patientgrupperna vi möter har autoimmuna tillstånd, inflammatoriska led- och systemsjukdomar, över- eller underproduktion av något hormon, ärftliga metabola sjukdomar samt olika typer av hudsjukdomar ofta med komplexa sår.

På våra sju vårdplatser har vi ett arbetsteam bestående av vårdlagsansvarig sjuksköterska och undersköterska samt vårdlagsresurser. Vi arbetar främst med utredning eller behandling för våra patienter. Vid utredning består arbetet till stor del av klinisk bedömning, provtagningar ofta i samband med fasta eller medicinering samt förberedelser inför undersökningar. Våra behandlingspatienter kommer inplanerat för infusionsbehandling under ett förutbestämt antal vårddagar. Dessa patienter kommer regelbundet och som sjuksköterska har man här fokus på behandlingsresultat, biverkningar och medicinteknik.

Du får ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv.

Är vi rätt för dig?


Vi söker nu dig som vill satsa på din egen professionella utveckling och som aktivt vill delta i utvecklingen av vår verksamhet.Att arbeta hos oss passar både dig med lite eller mycket erfarenhet då vi erbjuder strukturerad inskolning för dig som ny och möjlighet till utveckling och vidareutbildning för dig som erfaren. Vårt fokus är att bedriva en högkvalitativ vård där ett aktivt medarbetarskap är en självklarhet för oss. Nya arbetssätt som vi tillsammans arbetat fram är bland annat personcentrerad överlämning (PCÖ), daglig omvårdnadsrond och reflektion vid arbetspassets slut.

Vi tycker det är viktigt att ha trevligt tillsammans och att arbetsdagen ska präglas av en god teamkänsla.
  

Introduktion och fortsatt utveckling:


  • Individuellt anpassad introduktion med regelbundna avstämningar med handledare
  • Interna föreläsningar och schemalagda utbildningstillfällen
  • Ansvarsområde för vidareutveckling
  • Kliniskt utvecklingsår (KUÅ) - för nyexaminerade
  • Professionssteget
  • Vidareutbildning i Reumatologi 15hp
  • Vidareutbildning i Reumatologisk farmakoterapi 7,5hp
  • Vidareutbildning i Klinisk sårbehandling i praktiken 7,5hp
  • Externa kurser, konferenser och kongresser

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning där arbetstiden kommer att vara förlagt till dag och kväll samt helg alternativt rotation till natt. Tjänstgöringsgrad och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer


Avdelningschef Karin Ahlström 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Linnea Lönn 018-611 99 95
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00
  

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden och tillsättning kan komma att ske för sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.