Tillbaka

Forskningssjuksköterska blod- och tumörsjukdomar

Referensnummer AS764/2020
Sista ansökan 2020-11-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt ca 500 medarbetare.Ditt uppdrag


Vi söker nu en forskningssjuksköterska till kliniska forsknings- och utvecklingsenheten (KFUE). Som medarbetare på forskningsenheten har du ena foten kvar i vården och den andra foten i en teambaserad administrativ roll. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor, ansvarig prövare samt medicinskt ledningsansvarig läkare. Som forskningssköterska fungerar du som primär kontakt för de patienter som deltar i kliniska prövningar och ansvarar för deras vård. Du utför också administrativa sysslor såsom sedvanlig vård- och studierelaterad dokumentation, samordning, tidsbokning samt datainmatning. Du utgör dessutom kontakten med våra interna och externa samarbetspartners som finns både inom akademin och läkemedelsindustrin.   

Dina kvalifikationer


Du är utbildad sjuksköterska och har gärna erfarenhet av kliniska prövningar sedan tidigare. Vår verksamhet styrs av regelverk såsom Good Clinical Practice (GCP) och därav är det meriterande att du har kunskap om detta. Då det administrativa arbetet till stor del utförs i internationella datasystem behöver du ha god datorvana och kunna tillämpa engelska i både tal och skrift. Förutom de administrativa kvalifikationerna ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med onkologiska eller hematologiska patienter samt administration av immunterapier och cellgiftsbehandlingar.

Din kompetens


Dina arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med människor ställer höga krav på att du är serviceinriktad, anpassningsbar och har god samarbetsförmåga. Du behöver vara välstrukturerad, noggrann och du behöver trivas i en arbetsmiljö som ställer höga krav på dig i att styra dina egna arbetsuppgifter. 

Vi erbjuder


Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid, provanställning om högst sex månader kan komma att tillämpas. Hos oss får du möjlighet att vidareutvecklas inom området med regelbundna föreläsningar och möten som kan vara lokala, nationella och internationella. Du kommer arbeta dagtid måndag – fredag, flexavtal finns. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Christina Kawati Stenberg Avdelningschef KFUE 018- 617 37 32
Ulla Olsson Strömberg, Sektionschef KFUE 018-611 37 38
Tora Sundin - Facklig representant 018–617 24 28

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tillsättning kan komma att ske före ansökningstidens slut så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.