Tillbaka

Thoraxintensiven söker undersköterska

Referensnummer AS592/2020
Sista ansökan 2020-10-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi- och anestesi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vill du arbeta på en intensivvårdsavdelning med ett unikt uppdrag?
Vi söker nu kollegor som vill bidra med sina kunskaper och erfarenheter till vår arbetsgrupp, är det du?

I så fall är du varmt välkommen att söka tjänsten som undersköterska på Thoraxintensiven! Arbetet är både spännande, omväxlande och ger dig goda utvecklingsmöjligheter.

Vår verksamhet


På thoraxintensivvårdsavdelningen (TIVA) arbetar vi med högteknologisk intensivvård. Vi är en specialistavdelning som utför avancerad behandling och omvårdnad efter planerad och akut thoraxkirurgi. Graden av intensivvård kan variera från behandling med ECMO eller mekaniska hjärtpumpar till sedvanlig intensivvård efter hjärt-lungkirurgi. Avdelningen har 8-10 vårdplatser och ca 100 medarbetare. Visste du att vi var en av de första klinikerna i landet som utförde hjärtoperationer med hjärt-lungmaskin!  

Vi är en stor arbetsgrupp och har ett tätt samarbete där alla behövs och har fokus på patienten. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i ditt arbete. 

Ditt uppdrag


Som undersköterska på thoraxintensiven får du ett spännande och meningsfullt arbete. Du arbetar i team tillsammans med sjuksköterskor och läkare med att patientnära observera förändringar i patientens tillstånd och tillgodose omvårdnadsbehov.  

Dina kvalifikationer


Du är utbildad undersköterska med yrkeserfarenhet av akutsjukvård/arbete på sjukhus. Meriterande är erfarenhet av arbete på en intensivvårdsavdelning samt intresse och erfarenhet av medicintekniska apparater. Vi värderar personlig lämplighet högt. 

Din kompetens


Vi söker dig som klarar av att hantera stressade situationer, kunna växla tempo och ha god samarbets- och kommunikativ förmåga. Du ska, efter inskolning, självständigt kunna sköta den patientnära omvårdnaden av en nedsövd patient.  

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning, där rotationstjänstgöring dag, kväll, natt och helg ingår. En introduktion som anpassas efter individuellt behov. Du får en handledare som ger dig vägledning, feedback och hjälper dig i din utveckling. Som undersköterska på TIVA får du fortlöpande kompetensutveckling samt fem utbildningsdagar per år. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vill du hospitera hos oss så tar vi gärna emot dig, ring till TIVA-koordinatorn på tel 018-6112559

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Marie Hellbom Avdelningschef, 018-6114009 
TIVA koordinator 018-6112559 
Facklig kontaktperson Kommunal Eva-Marie Wall 018-611 40 11 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.