Tillbaka

Legitimerad psykolog (vikariat)

Referensnummer AS730/2020
Sista ansökan 2020-11-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Psykiatriska mottagningen för Unga Vuxna är en öppenvårdsmottagning inom specialistpsykiatrin i Uppsala. Vår målgrupp är personer 18-25 år med en eller flera av diagnoserna bipolär sjukdom, depression, ångestsyndrom, personlighetssyndrom och neuropsykiatriska funktionshinder. På mottagningen arbetar vi i tvärprofessionella team. Dina kollegor blir kuratorer, läkare, psykologer, sjuksköterskor, skötare, dietist och sekreterare.  

Ditt uppdrag


Som psykolog hos oss arbetar du främst med: 
  • Bedömningar, utredningar och behandlingar av psykiatrisk sjukdom 
  • Psykoterapier individuellt, eller i grupp
  • Neuropsykiatriska utredningar kan förekomma

På mottagningen har vi aktiv kompetensutbildning varje månad, handledning liksom regelbundna möten med psykologkollegor, vilket bidrar till att kvalitetssäkring. Vi är en stabil arbetsgrupp med öppet arbetsklimat. Nu har du chans att som vikarie för en av våra psykologer som går på föräldraledighet att få prova på och jobba tillsammans med oss på Unga Vuxna. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Det är mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom allmänpsykiatrisk/specialistpsykiatrisk vård.

Din kompetens


Som person är du ansvarstagande, kreativ, positiv och intresserad av utveckling. Du har god samarbetsförmåga och förmåga till en helhetssyn, både i relation till patienter och till verksamheten. Du tycker om att arbeta i team, är positiv och engagerad och vill bidra till att mottagningens arbete och rutiner utvecklas i rätt riktning. Viktigt för oss är att du har ett bra bemötande gentemot patienter och medarbetare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat på heltid under perioden 1/2-2021 – 30/11-2021. Vi finns på Sportfältsvägen 3 i Uppsala och arbetet är förlagt till vardagar dagtid. Vi flyttar tillbaka till våra permanenta lokaler på Kungsgatan under senare delen av våren 2021.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdchef Katarina Källman, 018-6172257, katarina.kallman@akademiska.se
Psykolog Emma Svensk, 018-6118968, emma.svensk@akademiska.se 
Facklig representant Psykologförbundet: nås via vxl, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Inför anställningen kommer utdrag att göras från Misstanke- och belastningsregister. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi önskar dig välkommen till ett omväxlande, stimulerande och ansvarsfullt arbete i en erfaren och kompetent arbetsgrupp. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.