Tillbaka

Psykiatrisjuksköterska (vikariat)

Referensnummer AS728/2020
Sista ansökan 2020-11-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt. Välkommen till vårt gäng vid psykiatrimottagningen för Unga Vuxna! Vi söker en psykiatrisjuksköterska alt sjuksköterska med erfarenhet av psykiatri och gärna med intresse för vår målgrupp: Unga Vuxna. Du har nu chans att få prova på att jobba med oss, då en av våra specialistsjuksköterskor kommer att vara föräldraledig.

Vår verksamhet


Psykiatrimottagningen för unga vuxna är en öppenvårdsmottagning som ger specialistpsykiatrisk vård till unga vuxna i åldrarna 18-25 år. Mottagningen ligger på Sportfältsvägen 3 i hörnet av Gamla Uppsalagatan och Vattholmavägen. Under senare delen av våren-21 kommer vi att flytta tillbaka till våra permanenta lokaler på Kungsgatan.  På mottagningen arbetar vi i multiprofessionella team som alla har kompetens kring depression, bipolär sjukdom, ångestsjukdomar och neuropsykiatri. Teamen består av sjuksköterska, läkare, psykolog, socionom, dietist och sekreterare.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska hos oss arbetar du framförallt med läkemedelsuppföljning och rådgivning samt psykoedukation inriktad främst mot bipolärsjukdom. Arbetet består i huvudsak av självständigt arbete med egna patientkontakter, men gruppinsatser kan ingå. Vi samverkar med vårdgrannar och internt med övriga enheter/verksamheter inom psykiatrin.  Handledning ingår, samt professionsmöten. Teamarbetet är en viktig del i verksamheten.

Dina kvalifikationer


Du som söker är specialistsjuksköterska inom psykiatri och/eller med arbetserfarenhet inom psykiatri. Som person är du ansvarstagande, kreativ. Du har god samarbetsförmåga och förmåga till en helhetssyn, både i relation till patienter och verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vikariatet är på heltid under perioden 4/1-2021 - 30/8-2021. Inför anställningen kommer utdrag att göras från misstanke- och belastningsregister. Tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Katarina Källman 018-61172257 alt katarina.kallman@akademiska.se
Specialistsjuksköterska Lena Brostedt 018-611 89 69 alt lena.brostedt@regionuppsala.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.