Tillbaka

sjuksköterska öron, näs-och halsavdelning 85 F1

Referensnummer AS721/2020
Sista ansökan 2020-11-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde öron- näs- och halssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde öron, näs-och hals diagnostiserar och behandlar vuxna och barn med sjukdomar som berör öron, näsa, bihålor, munhåla, luftväg samt hörsel och balans. Arbetet på avdelningen är omväxlande med olika diagnoser med både enklare och mer omfattande kirurgi. De flesta ingrepp är planerade men även akuta operationer förekommer. Vi har en jourverksamhet på avdelningen för ÖNH-patienter på kvällar, nätter och helger som också kan generera patienter. Våra patienter kan behöva allt från basal omvårdnad till högspecialiserad omvårdnad. Avdelningen är nyrenoverad och består av 24 enkelrum och vi disponerar 13 av de rummen e övriga disponeras av plastik-och käkkirurgavdelning 85 F2.

Läs gärna mer om tungcancer här 

Ditt uppdrag


Du kommer att arbeta på öron, näs-och halsavdelningen med basal- och högspecialiserad vård. I den basala vården ingår sedvanligt sjuksköterskearbete på en kirurgavdelning med pre- och postoperativ vård och i den högspecialiserade vården ingår t ex luftvägsproblematik, avancerad tumörkirurgi i huvud- halsregionen, stora blödningar från näsa och svalg, trakeostomerade patienter och öron, näs- och halsjour.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad sjuksköterska, antingen nyexaminerad eller med några års erfarenhet

Din kompetens


Du ska ha en vilja att utvecklas som sjuksköterska och även vara med och driva samt utveckla avdelningen. Du ska tycka om variation i arbetet och eftersom det snabbt kan förändras så ser vi gärna att du har lätt för att ställa om och kunna prioritera samt ha förmågan att kunna fatta snabba beslut.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Du anställs på rotationstjänst men vi är öppna för en dialog om du föredrar att enbart arbeta kväll, helg alt enbart natt. Du erbjuds fem veckors individanpassad introduktion på avdelningen. Introduktion på jourmottagningen tar man i ett senare skede och då gör man pass på både öron, näs- och hals-mottagningen och på avdelningens jourmottagning. I slutet av introduktionen görs en avstämning och vid behov kan denna förlängas.

Som nyutexaminerad sjuksköterska kommer du att få gå kliniskt utvecklingsår där du under 20% av din arbetstid under första året får både utbildning och praktisk övning i omvårdnadsarbetet, ledarskap och mycket mer. Med utbildningen vill vi bland annat underlätta övergången mellan din utbildning och din nya yrkesroll, läs mer om det här

För erfarna sjuksköterskor och vi kan erbjuda klinisk, praktisk och situationsanpassad handledning i enlighet med professionssteget.


Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Andersson, 018-611 37 96
Gruppchef Maria Jedroum, 018-611 53 34
Facklig företrädare, Vårdförbundet, 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.